Sanatatea copilului

#protejeaza sanatatea copilului tau #cum sa protejezi sanatatea copilului #sanatatea copilului

Cum sa-ti protejezi cu succes copiii de infectii, boli si alte afectiuni

Inca dinainte de pandemie, grija parintilor pentru igiena copiilor si protejarea sistemului imunitar a fost un aspect important in viata tuturor. Insa odata cu aparitia unui nou virus si a situatiilor fara precedent cauzate de coronavirus, intreaga planeta a aplecat urechea mai atent la importanta sanatatii in viata oamenilor. Indiferent de discutiile generate de sceptici si de adepti ai teoriilor conspiratiei, trebuie sa stii ca imunizarea si protectia celor mici inca din primii ani de viata sunt aspecte vitale pentru dezvoltarea acestora. Iata cateva sfaturi:

Vaccineaza-i

Vaccinurile sunt cele mai importante metode de protectie din viata fiecarui om. Inca de la nastere, trebuie sa cunosti schema de vaccinare copii si sa te prezinti la timpul potrivit la cabinetul medicului. Vaccinurile ii protejeaza pe copii de bolile infectioase si pregatesc sistemul imunitar prin anticorpii necesari. Chiar daca experienta nu este intotdeauna placuta pentru copii sau parinti, vaccinarea este singurul mod de a proteja cu adevarat oamenii de o serie de boli precum hepatita B, tuberculoza, poliomielita sau rujeola. Vaccinarea trebuie abordata si cu gandul la protejarea intregului colectiv cu care intra in contact copilul tau, deoarece exista persoane care nu pot primi vaccinurile din motive specifice de sanatate.

Invata-i regulile de igiena

Regulile nu sunt, in general, preferate de copii, dar acestia pot invata usor prin educatie si puterea exemplului venite inca de acasa. O igiena potrivita a mainilor, de exemplu, ii poate proteja pe cei mici de raceli si gripa in sezoanele reci, dar si de alte bacterii care cauzeaza diverse afectiuni. Copiii tai trebuie sa cunoasca importanta spalatului corect pe maini, cum sa se protejeze in spatiile publice si cand se afla la scoala sau la gradinita. Exemplele primite de acasa sunt cele mai puternice influente, asa ca fa tot posibilul sa le arati si sa fii alaturi de copiii tai cand ajung acasa si trebuie sa se spele pe maini sau inainte de masa cand e nevoie sa repete acest obicei. De asemenea, ajuta-i sa se obisnuiasca sa bea din propriile pahare si cani in casa, iar daca un membru al familiei este racit sau bolnav, sa pastreze distanta in interactiunea de zi cu zi. 

Protejeaza-ti propria sanatate

Parintii sanatosi pot creste copii sanatosi, iar acest lucru este posibil doar daca ai grija de tine la tot pasul. Inca dinainte de nastere este important sa alegi un stil de viata sanatos, sa-ti faci toate vizitele la medic si sa urmezi sfaturile acestuia. Atat ca exemplu, cat si ca posibilitate efectiva de a fi alaturi de copiii tai in toate momentele din viata lor, un stil de viata echilibrat te va ajuta sa iti dedici mai mult timp nevoilor acestora si starii lor de bine. Poate fi complicat sa te concentrezi pe ceea ce-ti doresti tu si pe propriile nevoi atunci cand ai copii, dar este esential sa inveti alaturi de cei mici si sa le pregatesti cea mai buna cale de urmat.

Copiii tai pot fi protejati prin obiceiuri sanatoase si reguli, dar mai ales prin respectarea vaccinurilor de care au nevoie. De asemenea, fii un parinte exemplu si ofera-le acces la cele mai valoroase informatii.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului