Sanatatea copilului

# vaccinare copii scoli # copii scoli #vaccinare copii #copii

Cum se va desfasura vaccinarea copiilor in scoli. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Elevii vor fi vaccinati in scoli, iar in acest sens autoritatile pregatesc deja centrele de vaccinare din unitatile de invatamant, pentru ca totul sa fie pregatit la inceputul noului an scolar. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat cum se va desfasura vaccinarea copiilor in scoli.

 

In scolile unde va fi posibil vor fi deschise cabinete de vaccinare, iar in altele se vor utiliza echipe mobile, ce se vor prezenta dupa ce la nivelul scolii se vor face niste liste cu cei care doresc sa se vaccineze, angajati din invatamant, elevi, dar si rude ai acestora.

„Cum va avea loc efectiv procesul de vaccinare? Vor fi cu siguranta unitati de invatamant unde vom putea organiza cabinete de vaccinare de sine statatoare care sa functioneze pe perioada in care exista o adresabilitate in randul unitatii de invatamant si, de asemenea, foarte probabil ca in majoritatea cazurilor – acolo, de pilda, unde unitatea de invatamant are in proximitate un centru de vaccinare nu se justifica sa mai organizam un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghita marti dupa amiaza, intr-o conferinta de presa.

„Practic, ne dorim ca fiecarei unitati de invatamant sa ii fie alocata o echipa mobila si unitatea de invatamant, periodic, sa centralizeze persoanele care doresc sa se vaccineze. In felul acesta se stabileste un interval orar, o zi in saptamana, se identifica spatiul unde se poate organiza activitatea de vaccinare”.

La aproape 9 luni de la incendiul de la spitalul din Piatra Neamt, expertiza a fost finalizata si a fost aflata cauza care a dus la izbucnirea flacarilor. Astfel, raportul INSEMEX se afla acum la Institutul National de Expertize Criminalistice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului