Sanatatea copilului

#ghid pentru parinti #sanatatea copilului #simptome boala #copil #parinti #scoala

Ghid pentru parinti: Cand NU trebuie sa-ti lasi copilul la scoala!

 

Suntem in plin val de Covid. Valul patru, produs de varianta Delta, face zilnic tot mai multe victime, inclusiv copii. La ultima raportare de ieri, 20 septembrie, erau internati in spital  230 de copii, dintre care 20 la ATI.

Prin urmare, aceasta varianta a coronavirusului afecteaza copiii foarte usor. Tocmai de aceea parintii trebuie sa fie foarte atenti la simptomele copiilor si sa nu-i lase sa mearga la scoala daca observa schimbari in ceea ce priveste starea de sanatate.

Inca de la cele mai mici simptome, elevii trebuie sa ramana acasa pentru a nu risca infectarea unui numar mai mare de persoane.

Ce trebuie sa stie un parinte informat?

Copilul NU va merge la scoala, va ramane la domiciliu, daca in ultimele 24 de ore a aparut cel putin unul dintre urmatoarele semne de boala:

- febra;
- tuse;
- dureri in gat;
- dificultati in respiratie;
- pierderea gustului sau mirosului;
- dureri musculare;
- dureri de cap;
- secretie nazala;
- tulburari digestive.

In aceasta situatie, se va contacta telefonic medicul de familie al copilului impreuna cu care parintele va decide cea mai corecta atitudine de urmat. In functie de evolutia starii de sanatate, medicul va stabili tratamentul si daca este necesara o vizita directa, se arata pe platforma Ro Vaccinare.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului