Sanatatea copilului

#moderna #copii #studiu #vaccin

Moderna a finalizat testarea vaccinului anti-Covid pentru copiii cu varsta de 6 -11 ani. Concluziile studiului

Compania Moderna a finalizat testele vaccinului pe copii cu varsta intre 5 si 11 ani. In urma acestora, compania a anuntat ca vaccinul este sigur si eficient pentru copii.

Studiile au fost efectuate pe un esantion de peste 4.700 de copii, iar rezultatele au aratat ca organismul micutilor a tolerat cu succes serul. Copiilor li s-au administrat doua doze de vaccin la 28 de zile distanta. Potrivit companiei, in urma studiului s-a dovedit ca vaccinul a produs un raspuns puternic al anticorpilor.

Cele mai frecvente efecte secundare au fost oboseala, durerile de cap, febra si durerea la locul injectiei. Compania spune ca analiza a aratat un "profil de siguranta favorabil", potrivit npr.org.

Rezumatul rezultatelor studiului a fost pus la dispozitia publicului printr-un comunicat de presa al companiei. In comunicat se precizeaza ca informatiile nu au fost revizuite, insa urmeaza ca acest lucru sa se intample si apoi, Moderna intentioneaza sa le trimita catre o revista stiintifica pentru publicare.

Mai mult, compania a mentionat ca va prezenta cat mai curand datele autoritatilor de reglementare, o miscare care ar sprijini autorizarea vaccinului pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani.

Publicarea datelor are loc cu o zi inainte ca un grup de consilieri ai Food and Drug Administration (FDA) sa analizeze utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19 la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului