Sanatatea copilului

#pudra de talc cancerigena #cancerigena #ingrijire bebelusi #bebelusi #cancer #pudra #pudra de talc

Pudra de talc, cancerigena?

Pudra de talc este folosita de milioane de mamici pentru igiena bebelusilor. Un scandal de proportii a fost insa iscat dupa ce o femeie care utiliza pudra de talc s-a imbolnavit de cancer.

Femeia a dat in judecata compania gigant care produce pudra de talc. Curtea din St. Louis, Missouri, SUA, a decis ca respectiva companie sa ii plateasca femeii despagubiri de 110 milioane de dolari unei femei de 62 de ani care s-a imbolnavit de cancer din cauza pudrei de talc.

Mai grav este faptul ca acea companie isi vinde produsele cosmetice pentru ingrijirea bebelusilor si in Romania. Printre acestea se numara si pudra de talc.

Victima produsului pentru bebelusi, Lois Slemp, a sustinut ca a folosit aproape 20 de ani pudra de talc, in zona intima, iar in 2012 a fost diagnosticata cu cancer ovarian. Medicii au ajuns la concluzia ca femeia a facut cancer din pricina prafului de talc. in prezent, Lois Slemp urmeaza un tratament cu citostatice, intrucat maladia a recidivat si i-a atacat si ficatul. Reprezentantii companiei au sustinut ca regreta faptul ca femeia s-a imbolnavit de cancer, dar ca vor ataca sentinta, potrivit spynews.ro.

In SUA exista peste 2.400 de dosare deschise impotriva firmei respective. in luna mai a anului trecut, o alta clienta a companiei a castigat un proces similar, primind despagubiri de 55 de milioane de dolari, iar in octombrie o alta instanta a acordat unei victime 70 de milioane de dolari.

Sursa foto: kidspot.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului