Sanatatea copilului

#transmitere covid #insp #covid #scoala

Specialistii avertizeaza! Scoala online nu reduce transmiterea Covid-19

 

 

Specialistii INSP avertizeaza ca scoala online nu reduce transmiterea Covid-19. Acestia avertizeaza ca in perioada vacantei copiii pot merge in locuri aglomerata si se pot imbolnavi.

Expertii considera ca scoala poate functiona in format fizic prin introducerea restrictiilor si a testarii. Recomandarile expertilor vin in timp ce Ministerul Educatiei ia in calcul ca elevii sa reinceapa cursurile in format online, dupa terminarea vacantei.

“Noi nu am dat nicio recomandare in privinta scolilor. Nu, din contra, exista studii care arata ca in momentul in care copiii sunt liberi sa circule, trebuie inplementate  alte tipuri de restrictii concomitent astfel incat sa nu se mute din scoala in alte locatii. Exista studii care arata ca scoala trebuie sa functioneze fizic concomitent cu introducerea restrictionarii celorlalte activitati care sa favorizeze scoala fizica si, evident, cu testare, cu screening”, a declarat directoarea INSP, Adriana Pistol, potrivit realitatea.net. 

In urma cu o saptamana, Ministerul Educatiei a decis inchiderea scolilor pentru o perioada de doua saptamani, pana pe 8 noiembrie. Apoi a anuntat ca dupa aceasta perioada ia in calcul revenirea la socala online. Prezenta fizica in scoli va fi posinila doar in localitatile in care incidenta este mica. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului