Sanatatea copilului

# copzii 5-11 ani #Valeriu Gheorghita #vaccinare copii #imunizare copii #copii

Vaccinarea copiilor se extinde. Cand va incepe imunizarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani

Vaccinarea copiilor va fi extinsa in Romania! Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare a anuntat ca va incepe in curand si imunizarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani, doar in anumite cazuri unde alte afectiuni ii plaseaza pe copii in categoria vulnerabila.

 

Valeriu Gheorghita a precizat ca s-a observat o crestere a numarului de cazuri in randul adolescentilor si tinerilor si ca exista chiar copii cu varsta sub 12 ani, care au anumite afectiuni ce ii plaseaza in categoria celor care prezinta risc ridicat de a dezvolta forme severe ale Covid 19.

„Din datele furnizate, in acest moment in Romania sunt 22 persoane sub 18 ani infectate si 2 persoane din aceeasi categorie de varsta internate. Vedem ca a crescut numarul minorilor infectati, unii chiar cu forme severe. Din acest punct de vedere, evident ca exista si persoane sub 12 ani cu afectiuni cronice, deci pentru acesti copii vulnerabili asteptam autorizarea si pentru grupa 5-11 ani.”, a declarat Gheorghita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Sfatul expertului