Sanatatea copilului

# stomatolog copii #webminarii gratuite #sanatate copii #educatie #parinti

Webinare educative GRATUITE pentru sanatatea dintilor copiilor

Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania si Crucea Rosie Romana, cu sprijinul Colgate Romania, lanseaza o serie de webinare educative gratuite pentru sanatatea dintilor copiilor. Proiectul face parte din Programul Scolar Colgate, campania „Zambeste pentru viitor”.

Webinarele sunt sustinute de medici stomatologi pediatri si ortodonti.

Programul celor 5 webinare:

4 octombrie 2021
Dr. Arina Vinereanu, Medic primar stomatolog, Doctor în Stiinte Medicale
Secretar General al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania  

TEMA: Copilul tau merita un zambet sanatos. Reguli generale de igiena orala

18 octombrie 2021

Dr. Raluca Georgescu, Medic rezident Stomatologie Pediatrica

TEMA: Igiena dentara. Provocari si solutii pentru parinti

1 noiembrie 2021

Dr. Raluca Vacaru, Medic specialist Stomatologie Pediatrica, doctorand, Asistent Universitar

TEMA: Copii fara carii. Preventia în cabinetul stomatologic

15 noiembrie 2021

Dr. Mircea Georgescu, Medic specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

TEMA: Aparatul dentar la copii

29 noiembrie 2021

Dr. Silvia Per, Medic rezident Stomatologie Pediatrica, Doctor în Stiinte Medicale

TEMA: Stomatologul, cel mai bun prieten al copilului

Webinarele pot fi urmarite pe site-ul www.programscolarcolgate.ro. Dupa fiecare webinar, parintii pot sta de vorba cu specialistii stomatologi pediatri pe grupul de Facebook „Dinti si parinti”. Acolo, medicii le vor raspunde la tot ceea ce îi intereseaza în cadrul sesiunilor de Întrebari si Raspunsuri.

„Continuam si anul acesta sa ne apropiem de familii si de parinti, încurajandu-i sa actioneze ca primii responsabili de sanatatea orala a copiilor. În conditiile în care acum, mai mult ca oricand, social media reprezinta sursa principala de informare inclusiv în ceea ce priveste sanatatea orala este de datoria noastra, a stomatologilor pediatri, sa ne asiguram ca informatia este disponibila publicului în forma corecta si actualizata pe baza cercetarilor stiintifice de ultima ora. În acest scop, am creat alaturi de Crucea Rosie Romana si cu suportul Colgate Romania grupul de Facebook <>, unde parintii se pot înscrie si pot participa la întalniri virtuale cu medici specialisti pedodonti. Am pregatit o serie de webinare pe teme pe care noi le consideram de interes pentru parinti – vorbim, de exemplu, despre concentratia recomandata a fluorului în pastele de dinti sau despre preventia cariei pe durata tratamentului ortodontic. Îi invitam pe parinti sa urmareasca aceste webinare si sa ne adreseze întrebari si sugestii pentru întalniri viitoare astfel încat sa ne ajute sa le fim de folos si sa contribuim împreuna, parinti si medici, la construirea unor zambete sanatoase si fericite pentru copiii nostri”, spune dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, Secretar General al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania.

„Dinti si parinti” - grup online de educatie stomatologica

„Dinti si parinti” a strans pana acum o comunitate formata din peste 2600 de membri. Înscrierea în grup este foarte simpla. Poate intra orice parinte care vrea sa afle cum sa creasca un copil cu dinti sanatosi. Va gasi acolo informatii utile despre sanatatea dintilor si nu numai.

„Parintii, considerati exemple de urmat de catre copii, au rolul cel mai important în formarea rutinei zilnice de igiena orala si în constientizarea importantei igienei orale. De aceea, ne-am propus sa ajungem direct la acestia. Cu sprijinul Colgate si al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica, am creat grupul de Facebook ‘Dinti si Parinti’ unde parintii pot gasi materiale despre sanatatea orala, primul ajutor, nutritia adecvata, precum si informatii despre desfasurarea Programului Scolar Colgate în judetele din tara.  Speram ca acest parteneriat cu parintii sa aduca cat mai multe zambete sanatoase”, declara Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

150.000 de copii din 17 judete învata în aceasta toamna sa aiba grija de dintii lor

Programul Scolar Colgate ajunge, în perioada 15 octombrie 2021 – 28 februarie 2022 în clasele a 150.000 de copii din 17 judete: Bacau, Bihor, Botosani, Bucuresti Sectorul3, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Satu Mare, Sibiu, Tulcea si Vrancea.

Deja traditie, lectiile de sanatate stomatologica sunt tinute de voluntarii Crucii Rosii Romane. Copiii învata de la ei:

- cum sa se spele corect pe dinti,

- ce periuta de dinti li se potriveste,

- de ce apar cariile si cum le pot evita,

- cum sa se împrieteneasca cu medicul stomatolog.

„Pe langa activitatile educative desfasurate de voluntarii Crucii Rosii în scolile din 17 judete, oferim si mostre de pasta de dinti pentru copii si parinti, astfel încat acestia sa exerseze acasa, împreuna, ceea ce au învatat la scoala. Aceste lectii, împreuna cu cele cinci webinare si sesiunile de întrebari si raspunsuri de pe grupul de Facebook ‘Dinti si parinti’ sunt utile pentru toata familia. Astfel, mari si mici, vom avea cu totii dinti sanatosi si mai multe motive sa zambim atunci cand ne gandim la viitor", spune Iwona Zaczek, Directorul Departamentului de Vanzari si Marketing Profesional, Colgate-Palmolive Europa Centrala si de Est.

Parteneriatul cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este foarte important pentru program pentru a creste o generatie de copii cu dinti sanatosi.

28 de ani de Program Scolar Colgate si 6 milioane de zambete sanatoase

În 28 de ani de Program Scolar Colgate, peste 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au învatat cum sa aiba grija de dintii lor. Proiectul este derulat  în parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si cu scoli primare din întreaga tara si este parte integranta a initiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures™.

La nivel global, peste 50 de milioane de copii din 80 de tari au beneficiat de educatie privind igiena orala si produse de îngrijire adecvate.

Preventia este esentiala

Desi statisticile în ceea ce priveste sanatatea orala sunt îngrijoratoare, preventia poate face diferenta. Spalatul pe dinti dimineata si seara, evitarea sau consumul redus de alimente care afecteaza dintii si mersul la stomatolog o data la sase luni sunt cativa pasi pentru o dantura sanatoasa si un zambet frumos pentru cat mai mult timp.  Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul: www.programscolarcolgate.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare