Sanatatea copilului

#muscatura de capuse #avertisment medici #copii #spital #capuse

Zeci de copii au ajuns la spital dupa ce au fost muscati de capuse! Avertismentul medicilor

Zeci de copii au ajuns de urgenta la spital dupa ce au fost muscati de capuse. In plin sezon al capuselor, numarul copiilor care ajung la medic este din ce in ce mai mare.

 

Numai la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) au ajuns aproape 60 de copii, in ultimele doua zile, cu muscaturi de capusa. Numarul acestora este insa mult mai mare, spitalele de pediatrie din toata tara fiind luate cu asalt de astfel de cazuri. Nu doar spitalele de pediatrie au fost luate cu asalt de parinti, ci si Institutul Matei Bals si la spitatele de urgenta.

Avertismentul medicilor! Muscatura de capusa, foarte periculoasa

Medicii spun ca numarul copiilor care ajung la spital muscati de capuse a crescut foarte mult si avertizeaza ca orice intepatura poate declansa boala Lyme.

Mai mult, medicii se astepata ca astfel de cazuri sa se inmulteasca deoarece parintii vor iesi tot mai des cu cei mici la iarba verde (fie in parcuri, fie la padure).  

Medicii atrag atentia ca este foarte important ca atunci cand iesim la iarba verde sa ne protejam cat mai bine de intapatura de capusa, deoarece poate avea complicatii serioase.

Citeste si:

Cum se scoate corect o capusa si ce sa faci daca ai fost muscat 

Muscatura de capusa, extrem de periculoasa! Ce tebuie sa stii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului