Sarcina

#varsta primul copil #primul copil #nastere #sarcina

4 motive majore sa faci un copil abia dupa 35 de ani

In ultima perioada, varsta la care femeile aduc copii pe lume e tot mai mult in crestere. Statisticile recente arata ca numarul femeilor care fac primul copil dupa 35 de ani este mai mare decat al celor care nasc prima data in jurul varstei de 25 de ani.

Specialistii arata ca dupa 35 de ani, fertilitatea scade simtitor. Cu toate acestea, copiii care se nasc pana in 40 de ani nu prezinta riscuri majore de sanatate. Iar motivele pentru a aduce pe lume un copil la aceasta varsta matura sunt multiple, toate bazandu-se pe argumente logice.

In timp ce nu este nimic in neregula cu a avea un copil, atunci cand esti tanar, aici sunt cele patru motivele pentru care este minunat fiind o mama in varsta:

1. Poti face altceva mai intai

Pana la 35 de ani ai timp sa castigi niste bani, sa iti croiesti o cariera, sa calatoresti prin lume, sa studiezi. In plus, nici nu trebuie sa iti faci griji ca vei fi nevoita sa te trezesti iar si iar la miezul noptii, sa ai stai cu termometrul in mana ca sa ii verifici temperatura copilului si eventual sa alergi disperata cu el in brate la cea mai apropiata camera de garda. E adevarat ca pana la 35 de ani poti avea cel putin trei copii, iar pe la 45, cel dintai sa fie deja major. Doar ca nu ai reusit sa te bucuri de mare parte dintre aspectele interesante ale vietii.

2. Vei fi mai putin obosita de viata

Odata ce ai reusit deja multe in viata, odata ce lucrurile sunt puse cat de cat in ordine si ti-ai construit un drum lin pe care sa mergi, te vei putea ocupa exclusiv de copii, pentru ca restul lucrurilor merg de la sine. Parintii foarte tineri se simt mereu ca dupa o betie, sunt obositi si par mahmuri, pentru ca trebuie sa fie cu gandul si la cariera, si la familie in acelasi timp. 

3. Iti vei folosi mai bine experienta de viata

Experienta de viata acumulata pana la 35 de ani va fi utila si tie, si copilului. Vei vedea ca totul va fi mai simplu si mai fumos. Vei fi citit mult, te vei fi documentat din experienta parintilor din jur, iar acum strategia ta va fi cu totul alta, pentru ca ai invatat din greselile altor, asa incat vei actiona cu mai multa intelepciune.

4. Vei imbatrani mai greu

Un copil facut dupa 35 de ani este garantia faptului ca vei imbatrani mai greu si mai frumos in acelasi timp. Daca esti o persoana cu mintea deschisa vei stii sa „cresti” impreuna cu copilul tau. Mai mult, vei fi mai determinata sa ai grija de tine, de sanatatea ta si de felul in care arati, astfel incat sa nu te simti niciodata prea batrana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare