Sarcina

#miscari bebelusi #sarcina

5 feluri in care poti interactiona cu bebelusul din burtica

9 luni este o perioada destul de lunga in care te pregatesti sa devii parinte, insa in ultimele 4-5 luni de sarcina totul devine mai palpabil, in sensul ca bebelusul incepe sa se miste si asa simti ca interactioneaza cu tine. Il poti stimula si tu si poti face ca prezenta lui sa fie simtita si inainte de a veni pe lume. 

1. Pune-i muzica

Asaza-te confortabil cu picioarele intinse si pune-ti castile pe burtica, apoi porneste o muzica linistitoare, ambientala. In ultimele luni de sarcina, ii poti pune o muzica mai ritmata, pentru a-l stimula sa dea din picioruse si sa se miste. Mamicile care au experimentat acest mod de interactionare cu bebelusul s-au declarat incantate de feedbackul primit, dar s-au si amuzat, in acelasi timp.

2. Lumineaza-ti burtica

Trimite flash-uri luminoase catre burtica cu o lanterna. Specialistii spun ca bebelusul percepe lumina, dar foarte putin, si ar putea incepe sa "alerge" dupa ea, pentru a o prinde. Aceasta metoda de interactionare cu bebelusul este utila mai ales dupa ce simti deja ca incepe sa te loveasca in burtica. Nu exagera insa, prea multa lumina il deranjeaza. 

3. Masaj cu apa 

Poti interactiona cu bebelusul tau chiar si atunci cand faci dus. Cand nu tii jetul de apa indreptat spre burtica, pielea se raceste, iar atunci cand o stropesti cu apa calda intr-un loc, vei simti cum bebele se cuibareste confortabil in zona pe care o uzi, pentru a se incalzi si a simti vibratiile jetului de apa asupra burticii. 

4. Vorbeste cu bebelusul 

La inceput, vorbitul cu bebelusul tau din burtica poate parea ciudat, dar specialistii sustin ca este o metoda excelenta de interactionare cu el. Chiar daca nu iti va raspunde, te aud. De asemenea, poti sa ii citesti, iar acesta va deveni tot mai familiarizat cu vocea ta, ceea ce il ajuta sa se simta in siguranta, protejat si iubit. Poti sa-i spui si tatalui sa faca acelasi lucru. Va va "cunoaste" mai bine. 

5. Maseaza-ti burtica

Masajul pe burtica nu te fereste doar de vergeturi, ci te ajuta si sa interactionezi cu bebelusul. Acesta iti poate raspune prin lovituri usoare de picioruse sau il poti simti cum se misca spre locul pe care il masezi, semn ca ii place sa fie alintat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele