Sarcina

#sarcina #contractii #sangerare

7 semne de pericol pentru sarcina

Femeile care urmeaza sa fie mamici pentru prima oara, se ingrijoreaza si se panicheaza de foarte multe ori, fara niciun motiv intemeieat.  Totusi exista situatii in care trebuie sa te ingrijorezi si sa mergi de urgenta la medic.


Iata 7 semne de pericol pentru sarcina ta:


1 Sangerare in primele doua luni de sarcina


Daca in primele doua luni de sarcina ai  o sangerare abundenta, este obligatoriu sa mergi cat mai repede la medic. Sansele sa ai parte de un avort spontan sau o sarcina extrauterina sunt ridicate, insa este posibil totusi sa fie doar un semn ca esti slabita si ca ai nevoie de odihna la pat. Oricum ar fi, consulta-te cu medicul tau si asculta-i sfaturile indeaproape.


2 Crampe abdominale


Crampele abdominale, insotite uneori de sangerari vaginale, pot indica un avort spontan. Avortul spontan se intampla uneori chiar si inainte ca femeia sa afle de existenta sarcinii, asa ca mergi la doctor chiar daca nu esti sigura daca aveai deja o sarcina instalata.


3 Lipsa miscarilor bebelusului


Daca esti obisnuita sa simti la o anumita perioada de timp miscarile bebelusului, iar brusc acestea inceteaza, este recomandat sa mergi la doctor si sa ii spui acest lucru.  Exista foarte mari sanse ca acesta sa nu se oxigeneze corect sau sa nu primeasca toti nutrientii de care are nevoie, lucru care il face sa fie mai putin energic.


4 Contractii inainte de al trei-lea trimestru


Contactiile pot fi un semn al unei nasteri premature, insa medicul tau dispune de obiectele necesare pentru intarzierea nasterii. Totusi, daca acesta considera ca este mai bine sa nasti, trebuie sa mergi pe mana lui (lucru posibil chiar si cu doua luni inainte de termen).


5 Sete excesiva si urinare frecventa


Daca iti este mereu foarte sete, daca ai mictiuni frecvente si daca ai vederea incetosata, este foarte posibil sa suferi de diabet gestational . Acest lucru  poate complica sarcina, dar si nasterea din cauza faptului ca micutul poate lua foarte mult in greutate (peste 4 kg), facand nasterea naturala foarte dificila. Diabetul gestational este cauzat de faptul ca viitoarea mamica nu secreta o cantitate optima de insulina, lucru necesar pentru mentinerea glicemiei in limite normale.


6 Oboseala constanta


Anemia este o afectiune care apare atunci cand numarul celulelor rosii din sange este mai mic decat ar trebui sa fie in mod normal. Simptomele acesteia includ oboseala constanta si senzatie de lesin. Este foarte posibil ca pentru aceasta medicul iti va prescrie acid folic  si suplimente de fier. Totusi, in cazul in care problema se agraveaza, poate fi necesara o transfuzie de sange.


7 presiune arteriala crescuta


Hipertensiunea este un semn de preeclampsie (cunoscuta si sub denumirea de toxemie gravidica). Aceasta afectiune are complicatii precum suferinta fetala, moarte in uter sau la nastere, dar poate afecta si gravida (insuficienta renala acuta, edem cerebral, hemoragii masive etc).


In mod normal, in caz de  preeclampsie, este necesara spitalizarea si odihna la pat, tratament al hipertensiunii arteriale si supraveghere indeaproape a gravidei, dar si monitorizarea fatului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top
Top