Sarcina

#sarcina #greata #ghimbir #lamaie #ulei esential

Alunga starile de greata din sarcina simplu, rapid si eficient

Starile de greata, ametelile si varsaturile se numara printre cele mai comune simptome cu care se confrunta femeile insarcinate. Majoritatea simptomelor se manifesta in primul trimestru de sarcina, dar sunt si femei la care acestea continua sa fie prezente pe tot parcursul sarcinii, spun doctorii.

Principala cauza a starilor de greata este modificarea hormonala, care apare odata cu instalarea sarcinii. Te numeri si tu printre femeile care sufera de simptomele clasice ale sarcinii? Atunci afla ca exista cateva remedii simple, rapide si eficiente prin care poti evita disconfortul starilor de greata.

Bea ceai de ghimbir

Daca te confrunti cu greturi in timpul sarcinii, poti consuma ceai de ghimbir. Acesta contine un ingredient activ numit gingerol, care reduce senzatia de voma. Chiar si ghimbirul consumat proaspat, in cantitati mici, este eficient in combaterea greturilor.

Ai ameteli in timpul zilei, cand esti la serviciu? Ia cu tine mici bucati de ghimbir. De fiecare data cand te simti rau, poti consuma miraculoasa radacinoasa. Pentru a preveni orice problema, este recomandat sa te consulti cu medicul tau inainte de a consuma ghimbir, mai ales daca urmezi un tratament medicamentos.

Bea suc de lamaie

Un alt remediu eficient in cazul greturilor din sarcina este sucul de lamaie. Stoarce jumatate de fruct intr-un pahar cu apa calduta, bea lichidul si starile de greata vor disparea ca prin minune.

Consuma iaurt

Deficienta de vitamina B6 in sarcina poate provoca aparitia starilor de greata, de aceea medicii recomanda un consum constant de alimente cu un aport important de piridoxina. Pentru a preveni starile de greata in sarcina, consuma un iaurt. Taratele de cereale, merele si strugurii contin, de asemenea, vitamina B6.

Mananca putin, dar des

Pentru a preveni starile de greata din sarcina, medicii iti sugereaza sa mananci putin si des. Senzatiile de greata sunt efectul excesului de suc gastric, astfel ca solutia este sa-ti alimentezi stomacul in mod constant cu alimente.

Inspira aroma unui ulei esential

Mirosurile puternice pot declansa aparitia starilor de greata in sarcina, insa aromele uleiurilor esentiale, cum este cel de menta sau de lamaie, au efectul opus. Uleiul esential de menta are un efect revigorant si alunga senzatiile neplacute ale greturilor. Poti inspira uleiul direct din sticluta sau poti stropi o batista nazala cu ulei, iar ulterior o poti mirosi.

Sursa foto: procare-central.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele