Sarcina

#bebelus #greturi sarcina #greturi matinale sarcina #beneficii greturi

Beneficii interesante ale greturilor matinale din sarcina! Ce dezvaluie acestea despre bebelusul tau

In sfarsit, exista si parti bune ale neplacutelor greturi matinale care afecteaza in jur de 85% dintre gravide. Cercetatorii canadieni au descoperit ca femeile care au astfel de manifestari pe parcursul sarcinii vor avea un bebelus destept! Si beneficiile nu se opresc aici, savantii descoperind numeroase efecte pozitive ale acestor stari asupra evolutiei sarcinii si sanatatii copilului!

Greturile matinale din sarcina, beneficii multiple pentru bebelus

Cercetatorii canadieni de la Spitalul pentru Copii Bolnavi si cei de la Universitatea din Toronto au reanalizat concluziile a zece studii anterioare realizate pe 850.000 de femei. Au descoperit o legatura interesanta intre cele mai neplacute manifestari de sarcina - greturile matinale -, starea de sanatate si nivelul de inteligenta al bebelusilor.

Acestea nu sunt singurele beneficii pe care starea de greata sau varsaturile le au asupra sarcinii. Starile de greata au fost asociate si cu un risc mai scazut de avort spontan.

Aceleasi greturi de care se tem adesea gravidele au fost asociate si cu o dezvoltare fetala mai buna in cavitatea intruterina si cu riscuri mai scazute de malformatii congenitale. Riscul de a naste un copil cu defecte din nastere a fost mai mic cu 30%-80% in cazul gravidelor care au manifestat greturi.

Testele de inteligenta la care au fost supusi copiii la cativa ani de la nastere au aratat un coeficient de inteligenta mai crescut in randul celor care fusesera nascuti din gravide care experimentasera greturile matinale.

Si gravidele cu varste de peste 35 de ani, ale caror sarcini sunt expuse numeroaselor riscuri, par sa fie protejate de riscul pierderii sarcinii daca sufera de greturi matinale de-a lungul celor noua luni.

Cele zece studii analizate de cercetatori au evidentiat si o scadere usoara a riscului de nastere prematura la gravidele cu greturi matinale. Doar 6.4% din femeile care suferisera de greturi si varsaturi au nascut inainte de termen, comparativ cu 9.5%, cat este procentul celor care nu au manifestat deloc aceste stari in sarcina.

Care este explicatia?

Specialistii sustin ca starile de greata sunt benefice pentru bebelus, intrucat sunt provocate de hormonul de sarcina, gonadotropina corionica umana, care este secretat de placenta. Acesta, impreuna cu alti hormoni, par sa creeze un mediu propice pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului si pentru buna desfasurare a sarcinii.

Sursa foto: foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare