Sarcina

# calculator data nasterii #calculator sarcina #data nasterii #sarcina

Calculator sarcina: cum se foloseste

Calculator sarcina este una dintre aplicatiile pe care orice femeie insarcinata trebuie sa o foloseasca. Cu ajutorul acesteia, poti afla care este data probabila a nasterii bebelusului, data conceptiei si cum se dezvolta bebelusul. 

Pentru a folosi calculatorul de sarcina trebuie sa stii data ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual. 

De ce este util un calculator de sarcina 

Calculatorul de sarcina este util pentru a stii daca bebelusul tau se dezvolta corect, in parametrii normali. De asemenea, viitoarea mamica poate tine un calendar cu ecografiile pe care trebuie sa le faca si data probabila a nasterii. 

Cum poti afla data nasterii bebelusului

Data nasterii bebelusului nu se poate afla cu exactitate, insa cu ajutorul unui calculator sarcina se poate estima. Sarcina poate dura intre intre 37 si 42 de saptamani, iar varsta sarcinii se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, iar data aproximativa a nasterii va fi la 40 de saptamani din acel moment. Cu ajutorul ecografiilor, medicul ginecolog care urmareste sarcina poate face o estimare a varstei gestationale si evolutia fatului in functie de dimensiunea sacului amniotic si de dimensiunile bebelusului. 

Important de retinut: data probabila a nasterii bebelusului se poate schimba pe parcursul sarcinii, in functie de masuratorile facute in cadrul consultatiilor, ecografiile de monitorizare si cele morfologice. 

De asemenea, noua data probabila a nasterii bebelusului va fi tot una orientativa. Daca data nasterii se devanseaza, nu inseamna o nastere prematura, la fel cum daca amanarea datei probabile a nasterii nu inseamna un copil subdezvoltat.

Ce erori poate da un calculator de sarcina

Pentru ca varsta sarcinii se calculeaza tinand cont de data ultimei menstruatii, nu se poate afla cu exactitate data conceperii, mai ales in cazul femeilor cu ciclu menstrual neregulat.

De asemenea, perioada ovulatiei nu este calculata decat estimative. Aceasta se poate produce si mai tarziu la unele femei, ceea ce da peste cap tot algoritmul calculatorului de sarcina.

Data probabila a nasterii este rareori cea in care bebelusul chiar vine pe lume. Cele doua date coincid, potrivit statisticilor, in doar 4% dintre cazuri, in special cei in cazul carora nasterea este programata in acea zi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului