Sarcina

#sarcina #pozitie somn sarcina #pozitie sarcina

Care este cea mai buna pozitie de dormit in sarcina. Iata ultimele descoperiri!

Gasirea unei pozitii comode de somn este o adevarata provocare atunci cand esti gravida, in conditiile in care manifestarile de sarcina (mictiuni frecvente, reflux gastroesofagian, dificultati de respiratie), furtunile hormonale si mai ales burtica in crestere te impiedica sa te odihnesti corespunzator! Insa dincolo de confort este indicat sa iei in calcul si beneficiile pe care pozitia de dormit le are pentru sanatatea ta si a fatului. Cercetatorii iti ofera cea mai comoda, dar si sanatoasa varianta!

Dormitul pe partea stanga previne pierderea sarcinii

Dormitul pe partea stanga este, de departe, cea mai confortabila si recomandata pozitie de somn pentru gravide, mai ales incepand cu trimestrul al doilea, cand burtica incepe sa creasca.

Cercetarii recente efectuate de oameni de stiinta de la Universitatea Auckland din Noua Zeelanda au descoperit ca aceasta pozitie de somn ajuta la scaderea riscului de a naste un copil mort (moarte fetala intrauterina). Este o complicatie care apare mai ales la gravidele supraponderale sau obeze, de peste 30 de ani sau cu afectiuni ale placentei.

Alte beneficii ale dormitului pe partea stanga in sarcina

Dormitul pe partea stanga pare sa fie pozitia ideala pentru somn in sarcina, intrucat beneficiile nu se rezuma doar la prevenirea pierderii sarcinii si la confortul sporit pe care-l ofera in timpul noptii.

Aceasta pozitie de somn ofera fatului cele mai bune conditii de dezvoltare, intrucat creste volumul sangelui sau nutrientilor care ajung la placenta si, implicit, la bebe. In plus, previne aparitia hemoroizilor, a umflarii picioarelor sau gleznelor sau a hipotensiunii, o afectiune care poate pune in pericol viata fatului.

Dormitul pe partea dreapta, in schimb, nu este la fel de benefic. Are exact efectele opuse dormitului pe partea stanga. Uterul in continua expansiune pune presiune pe vena cava inferioara, responsabila pentru alimentarea jumatatii inferioare a corpului cu sange (este situata in dreapta coloanei vertebrale).

Sursa foto: aileport.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare