Sarcina

#vestimentatie sarcina #tinute sarcina #haine sarcina #sarcina

Ce articole vestimentare trebuie sa contina garderoba in lunile de sarcina

Maternitatea reprezinta o perioada speciala din viata oricarei femei, o perioada de adaptare si continua schimbare. Toate acestea impun schimbari in stilul de viata, implicit in cel vestimentar si al obiceiurilor alimentare.

Ultimele luni de sarcina sunt mai dificile din punctul de vedere al mobilitatii, ceea ce inseamna ca tinutele trebuie alese cu si mai mare atentie. Din fericire, in magazinele fizice si online se gasesc foarte multe produse care pot face viata mai usoara si mai frumoasa unei femei insarcinate: de la articole de imbracaminte si pana la cele mai nonconformiste accesorii.

Daca te numeri printre viitoarele mamici, te sfatuim sa nu renunti la evenimentele speciale din viata ta, cum ar fi petrecerile (onomastica, de firma, de Revelion etc.) pe motiv ca nu ai avea o tinuta potrivita. Fa-ti putin timp si acceseaza magazinele online deoarece poti gasi rochii elegante pentru gravide care sa fie pe gustul tau si in care ai putea sa te simti minunat la urmatoarea petrecere.

Se stie ca, in lunile de sarcina, femeile sunt mai sensibile, obosesc mai repede, iar in sezonul rece, se confrunta cu un pericol iminent: raceala. In acest caz, tinutele trebuie sa fie in primul rand comode si calduroase. Prin urmare, garderoba ar trebui completata cu o geaca groasa si mai lunga. Sunt deosebit de apreciate gecile captusite cu pene, impermeabile, rezistente, care protejeaza de ploaie, vant, zapada si viscol. Ai putea face o investitie inteligenta intr-o geaca prevazuta cu fermoar la spate si care se ajusteaza in functie de trimestrul de sarcina. In plus, acest tip de geaca mai are si avantajul ca o poti purta si dupa sarcina.

In garderoba ta ar trebui sa incluzi cateva perechi de blugi special creati pentru perioada maternitatii, din materiale moi, usoare si care sa aiba in jurul taliei o banda elastica. Nu te gandi ca astfel de articole ar fi anoste deoarece exista diverse modele simpatice de jeans: slim, conici, tip boyfriend.

Un must have in garderoba unei femei gravide sunt puloverele si bluzele lejere, mai putin elastice si cu 1-2 numere mai mari astfel incat sa nu te stranga si sa-ti vina si in lunile urmatoare, precum si pijamalele (cu pantaloni  prevazuti cu banda elastica).

Indiferent ce tip de haine iti alegi (camasi, tricouri, pijamale), ai grija ca acestea sa fie realizate din materiale naturale, astfel incat sa eviti riscul de aparitie a alergiilor.

Sursa foto: pixabay.com

                                                                                                                                                                  Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului