Sarcina

#lista cumparaturi #viitoare mamici #cumparaturi

Ce omit mamicile sa treaca pe lista de cumparaturi

Ce poate fi mai minunat decat sa devii mama? Cu siguranta orice femeie isi doreste sa aiba cel putin un copil, iar atunci cand afla ca este insarcinata, radiaza de fericire. Insa, odata cu acest sentiment de fericire, apare si unul de ingrijorare si diverse intrebari, lucru firesc de altfel.

De regula, majoritatea viitoarelor mamici isi fac cumparaturile necesare inainte de a naste si se axeaza doar pe stricul necesar (hainute, scutece, creme, patut), asta daca sunt la primul copil. Foarte multe lucruri necesare fie sunt uitate, fie nu se stie ca vor trebui. Asadar, venim in ajutorul vostru ca sa va completati lista de cumparaturi.

Pentru copil

In afara de produsele de ingrijire personala va mai fi nevoie de un set de aparatura si accesorii.

Aspiratoarele nazale sunt indispensabile inca din primele zile pentru ca micutul va avea secretii ce vor trebui aspirate. inainte, se va pune in fiecare nara cate 1-2 picaturi de ser fiziologic ce ajuta la curatare. Este bine sa fi pregatita si cu un biberon cu tetina. Biberoanele pot avea forme diferite, dimensiuni diferite, tetine diferite, iar farmacia online Medik-on iti ofera o gama larga de produse din care sa alegi ce e mai potrivit micutului tau. Pentru ca lapticul pe care i-l oferi copilului in biberon sa fie caldut, ai nevoie de un incalzitor pentru biberon.

Sterilizatoarele nu ar trebui sa lipseasca din bucataria unei proaspete mamici. Cu totii stim ca bebelusii sunt foarte sensibili si mult mai predispusi la a intra in contact cu diverse bacterii si infectii. Cel mai bine e sa sterilizati biberonul inainte de refolosire. in doar cateva minute, cu un astfel de aparat, va puteti lua adio de la microbii si bacteriile de pe produsele copilului vostru.

La inceputul diversificarii, mancarea celor mici necesita o preparare speciala, (legumele/fructele/carnea) se servesc sub forma de pasta sau piure iar pentru asta aveti nevoie de un aparat de gatit cu aburi si in acelasi timp un blender - solutia perfecta pentru a-i prepara copilului tau cea mai sanatoasa mancare.

Copilul va avea nevoie si de accesorii speciale, pentru ca nu putem folosi castroane sau cani de portelan, si nu pentru ca le-ar putea sparge, dar s-ar putea rani. Asadar, e recomandat sa folosesti castroane, canite si lingurite speciale, dintr-un plastic dur pentru ca micutul tau sa nu le poata sparge si sa eviti astfel orice pericol. Desenele si modelele frumoase il vor imbia sa pape tot.

Lapte si mancare

Cand vine vorba despre alimentatia copilului, este bine sa fii cat mai informata. Daca din diverse motive nu vei putea alapta, va trebui sa-i oferi bebelusului lapte praf. Pentru ca este un produs menit sa completeze sau sa inlocuiasca laptele matern, acesta contine un complex de nutrienti asemanatori cu cei ai laptelul matern. Exista o varietate de sortimente de lapte praf, asa ca este bine sa te informezi, sa cunosti produsele din timp si de unde sau cat de repede le poti procura, ca sa poti sa iei o decizie in acest sens, daca va trebui. Aptamil, Nan, Milupa, Humana si Topfer sunt poate cele mai utilizate. Totodata, aici se mai remarca si laptele praf Babybio, Novalac, Vitalact si Hipp. Pentru laptele de capra, ale carui proprietati sunt esentiale dezvoltarii celor mici, poti incerca laptele organic de capra de la Holle.

Gamele Annabel, Holle, Plasmon si Hipp ofera piureuri si paste organice delicioase pentru micutul tau. Daca doresti un desert dulce si sanatos, atunci poti alege si biscuiti de la Babybio, pufuleti de porumb, produse fara gluten de la Schar, fructe uscate de la Solaris sau un baton ecologic de la Organix. Pentru un mic dejun sanatos poti opta pentru cereale integrale de la Hero baby, Hipp sau binecunoscutele cereale Nestle.

In cazul in care micutul tau intampina probleme cu digestia, poti incerca si diverse ceaiuri cum e cel de la Neuner's baby menit sa calmeze problemele digestive.

Cine a spus ca cei mici nu pot consuma si cipsuri? Atata timp cat acestea sunt bio si fara conservanti, pot fi consumate si de copii. Gama Organix ofera o serie de snacksuri pentru copii cu diverse arome si ingrediente.

Pentru mamica

In ceea ce priveste mama si nevoile ei, in perioada cand este lehuza, va fi nevoie de produse speciale de ingrijire si igiena, protectoare pentru mameloane, tampoane pentru sani, ceaiuri pentru stimularea lactatiei, o pompa de san, creme antivergeturi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului