Sarcina

#sarcina canicula #caldura #canicula #sarcina

Cum sa te racoresti pe canicula, in timpul sarcinii

Temperaturile caniculare din timpul verii sunt greu se suportat pentru cele mai multe gravide. Oboseala accentuata, dezhidratarea, picioarele umflate si disconfortul crescut sunt doar cateva dintre problemele cu care acestea se confrunta. Iata ce trebuie sa faci pentru a indura mai usor temperaturile crescute.

Redu consumul de sare

Daca te confrunti cu problema picioarelor umflate, redu consumul de sare din alimentatie, sau renunta complet la aceasta. O poti inlocui in schimb cu multe alte condimente precum tarhon, coriandru, cimbru, busuioc etc.

Hidrateaza-te

Este foarte important sa te hidratezi corespunzator in timpul sarcinii, mai ales in zilele caniculare. Asa nu inseamna ca trebuie sa bei doar apa plata. O poti alterna cu apa fructata (apa plata cu bucati de fructe), limonada, compoturi de fructe sau sucuri naturale, preparate in casa.

Sport in bazin

Sa te balacesti in apa poate fi extrem de placut. In plus miscarea este foarte sanatoasa. Bucura-te asadar de apa racoroasa si fa miscare. Poti opta pentru cursuri de aqua-gym sau chiar pentru cursuri speciale de gimnastica in apa pentru gravide.

Comprese reci

Aerul conditionat este extrem de periculos pentru gravide, motiv pentru care le este extrem de greu sa gaseasca o sursa de racoare in timpul verii. Aerul conditionat le expune la pericole majore precum alergii, otite, dureri de cap, probleme respiratorii si chiar raceli. O metoda simpla de a te racori insa, sunt compresele cu apa rece, aplicate pe frunte sau pe picioare.

Dusuri scurte si dese

Este o metoda simpla si rapida de a te racori si a te simti bine. Foloseste apa calduta si nu apela la dusuri reci, pentru a nu-ti pune sanatatea in pericol! Poti face dus ori de cate ori simti nevoia!

Poarta haine lejere, din bumbac

Renunta la imbracamintea sintetica si opteaza pentru hainele fabricate din bumbac 100%. Alege unele usoare, vaporoase si in nuante cat mai deschise. Te vei simti mult mai confortabil.

Sursa foto: intermountainhealthcare.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului