Sarcina

#ingrijire copil #sarcina #bebelus #dupa sarcina

Cum sa-ti faci timp pentru tine dupa sarcina

Sa fii mama este o munca foarte grea care dureaza 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, fara niciun fel de ragaz. Cu toate acestea, ca si mama, meriti si ai nevoie, din cand in cand, de cate o pauza care sa te ajute sa iti revii si in care sa faci lucruri doar pentru tine.

Exista cateva modalitati prin care poti "fura" cateva zeci de minute pe zi, timp in care poti avea grija doar de tine.
 

Trezeste-te mai devreme


Daca bebelusul tau se trezeste de obicei la ore fixe si i-ai invatat deja programul, te poti folosi de acest lucru in avantajul tau. Daca nu esti foarte obosita, incearca sa te trezesti mai devreme cu jumatate de ora si sa faci ceva pentru tine. Alege intre o baie relaxanta , cateva minute de aerobic in fata televizorului sau yoga. Cu siguranta te vei simti mai energica si vei avea mai multa pofta de viata cand se va trezi bebelusul.
 

Nu sari peste dus


Chiar daca trebuie sa hranesti bebelusul, sa il schimbi, sa il duci in parc si sa mai faci si alte lucruri, nu sari peste dus. Dupa ce ii dai copilului sa manance, pune-l in patut cu jucariile preferate si intra sub dus. Daca vrei sa stai fara griji, cel mai bine este sa lasi usa deschisa la baie si la camera copilui pentru a-l auzi daca plange.
 

Pregateste mancarea de dimineata cu o seara inainte


In cazul in care bebelusul a trecut pe hrana solida sau il hranesti cu cereale, ar fi bine sa pui inca de seara cerealele in biberon si sa pregatesti totul, astfel incat sa nu mai fie necesar decat sa incalzesti laptele. In acest fel vei scuti foarte mult timp dimineata si vei putea sa te ocupi de alte lucruri care iti fac tie placere.

De asemenea, incearca sa nu lasi dezordine sau vase nespalate in chiuveta seara pentru ca vei fi nevoita sa le speli dimineata, cand vei fi in criza de timp.
 

Cere ajutor


Mama, sora, soacra sau cumnata iti pot oferi ajutorul atunci cand este nevoie. Roaga-le pe acestea, din cand in cand) sa vina si sa aiba grija de bebelus macar o ora, timp in care tu sa faci lucruri de care chiar ai nevoie pentru ca tu sa te simti fericita si impacata cu tine.

De asemenea, daca vrei sa petreci o seara in oras alaturi de sot sau de prietenele tale, cere ajutorul uneia dintre femeile din familia ta. Cu siguranta ele te vor ajuta cu mare drag si vor avea mare grija de bebelusul tau. Asigura-te doar ca le instruiesti bine, ca le arati unde se afla mancarea si cum trebuie preparata, unde sunt scutecele si hainele curate, care sunt pastilele pe care trebuie sa le dea copilului (daca este cazul) si asa mai departe).

 

Invata-l sa manance singur


Pe masura ce creste, invata-l pe copil sa stea un scaunelul de masa si sa manance singur, timp in care tu te poti ocupa de lucrurile tale. Desigur, este recomandat ca din cand in cand sa il verifici pe copil si sa te asiguri ca il auzi in cazul in care plange.
 

Invata-l sa adoarma devreme

Multe mamici se plang de faptul ca bebelusii si copiii lor nu reusesc sa adoarma decat noaptea, tarziu. Acest lucru poate fi cauzat de doua lucruri: copilul nu si-a consumat energia stocata sau televizorul este aprins si ii distrage atentia. Asadar, incearca sa te asiguri ca micutul tau este foarte activ in cursul zilei si ca isi consuma toate resursele de energie, pune-l in pat la ora 22 si inchide toate sursele care il pot distrage (televizor, calculator , radio etc).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele