Sarcina

#remedii picioare umflate #varice sarcina #sarcina #picioare umflate

Cum scapi de picioarele umflate si varice pe canicula

sti insarcinata si temperaturile caniculare te pun la incercare? Pe langa greutatea sarcinii esti nevoita sa suporti si senzatia de picioare grele, umflate si dureroase? Iata ce trebuie sa stii despre picioarele umflate si remediile pentru a te simti "usoara" din nou. 

Pe durata celor 9 luni de sarcina, organismul viitoarei mame trece prin modificari hormonale majore, iar pe masura ce sarcina se dezvolta, la nivelul circulatiei periferice se exercita o presiune din ce in ce mai mare. Acesti factori predispun la aparitia senzatiei de picioare grele si a edemelor. In plus, caldura agraveaza disconfortul si poate chiar grabi aparitia unor complicatii cum sunt varicele.

Riscul de dezvoltare a varicelor creste odata cu numarul sarcinilor duse la termen: de la 23% pentru prima sarcina pana la 27% pentru a doua si a treia sarcina si peste 31% pentru a patra sarcina. Vestea buna este ca, prin respectarea unor reguli simple si prin aplicarea unui tratament local, aceste probleme pot fi usor rezolvate.

9 sfaturi pentru a suporta mai usor caldura

1. Feriti-va de cei doi inamici recunoscuti ai sanatatii picioarelor: statul mult timp in picioare si statul picior peste picior. Ridicati-va de pe scaun la fiecare 30-40 de minute si faceti cativa pasi. 

2. Faceti miscare, dar numai la primele ore ale diminetii, cand temperaturile permit acest lucru.

3. Evitati incaltamintea incomoda si hainele stramte.

4. Relaxati-va sau dormiti cu picioarele ridicate pe o perna. Ridicarea picioarelor la aproximativ 45 de grade fata de restul corpului favorizeaza intoarcerea fluxului sangvin catre inima.

5. Faceti dusurile racoroase doar la nivelul gambelor si nu mai mult de cateva minute,

6. Alegeti, pe cat posibil, petrecerea concediului la munte. Daca totusi mergeti la mare, evitati expunerea la soare, dar puteti profita de efectele binefacatoare ale apei sarate facand plimbari pe tarm, dimineata si seara.

7. Incercati sa dormiti pe partea stanga. Vena cava responsabila de majoritatea varicelor se situeaza pe partea dreapta a corpului. Dormind pe stanga limitati presiunea uterului asupra venei cave, ceea ce reduce presiunea sangvina la nivelul membrelor inferioare;

8. Aveti grija la greutatea corporala. 

9. Cereti sfatul medicului privind administrarea locala de heparina sodica lipozomala; aceasta substanta anticoagulanta reduce senzatia de picioare grele si previne aparitia varicelor;heparina sodica lipozomala sub forma de spray poate fi utilizata in siguranta in timpul sarcinii, intrucat s-a demonstrat ca aceasta nu traverseaza bariera placentara.

Foto: Hepta

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului