Sarcina

#screening prenatal #sarcina

Screening prenatal pentru o sarcina fara griji. Investigatiile de laborator care te vor ajuta sa eviti complicatiile

Maternitatea este una dintre cele mai importante perioade din viata unei femei, iar acum ca te pregatesti sa devii mamica, este foarte important sa ai grija de sanatatea ta si a puiului tau.

Screeningul prenatal face parte dintr-o serie de analize pe care clinica Veridia le efectueaza cu aparate de ultima generatie, pe care le are in dotare.

Screeningul prenatal reprezinta o interpretare statistica pe baza datelor din sangele matern si a unor date ecografice care selecteaza sarcinile cu risc pentru prezenta celor mai frecvente complicatii (trisomii - sindrom Down sau a defectelor de tub neural).

Aceasta analiza se efectueaza in primul sau al doilea trimestru de sarcina.

Cele mai bune performante le are testul combinat cu analizorul Kryptor, in primul trimestru de sarcina. Sarcinile identificate cu risc crescut sunt indrumate catre o metoda diagnostica (cariotip din lichid amniotic).

Veridia ofera toate metodele de screening sau diagnostic necesare medicului obstetrician si beneficiaza de o vasta experienta in acest domeniu. in anul 2017 screeningul prenatal a fost efectuat pentru 4875 de sarcini.

Ecografie screening morfologic fetal

Ecografia pentru morfologia fetala reprezinta o investigatie importanta pentru aprecierea dezvoltarii normale a fatului, atat in trimestrul I cat si in trimestrul II. in plus fata de o ecografie normala de sarcina, care evalueaza starea uterului, a placentei si masoara dezvoltarea fatului, la aceasta ecografie se evalueaza morfologia si functionalitatea diferitelor organe si sisteme la momentul la care aceasta este efectuata.

Astfel se pot depista precoce malformatii si anomalii si in functie de natura lor, medicul specialist si familia pot lua decizii privind conduita in sarcina sau imediat dupa nastere.

Clinica Veridia dispune de ecografe performante precum si de personal calificat si experimentat in efectuarea acestei investigatii.

Veridia - atenti la sanatatea ta

www.veridiamed.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului