Sarcina pe saptamani

#evolutie sarcina #prima saptamana de sarcina #saptamana 1 de sarcina #sarcina pe saptamani

Sarcina pe saptamani: Saptamana 1 de sarcina

Sarcina se calculeaza din prima zi a ultimei menstruatii. In aceasta saptamana, celula proaspat formata se fixeaza de peretele uterului, ceea ce duce la o usoara sangerare, asemenantoarea cu menstruatia.

Aceasta este ultima saptamana in care mai poti sta linistita si relaxata, dupa aceea incepand sa apara simtomele specifice sarcinii. Aceasta saptamana este una de acomodare pentru celula-ou, in care incearca sa testeze cel mai bun loc pentru a se fixa de peretele uterului, unde va ramane pe parcursul celor 9 luni de sarcina.

Este momentul in care trebuie sa te pregatesti pentru cele noua luni de sarcina. Acum trebuie sa incepi sa ai mai multa grija de tine, sa renuntii la fumat, la bauturile alcoolice si la cafea si sa mananci cat mai multe legume si fructe.

Totodata, este timpul sa incepi sa iei vitamine si acid folic, al carui scop este acela de a preveni afectiunile tubului neuronal al bebelusului.

Sursa foto: ea.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare