Sarcina

#semne sarcina #simptome sarcina #sarcina

5 semne ca esti insarcinata

Intarzierea menstruatiei este primul semn al unei sarcini insa nu intotdeauna semnifica instalarea unei sarcini. Exista multe alte semne la care trebuie sa fii atent. Iata care sunt acestea:

1. Greturile matinale

Greturile matinale apar la majoritatea gravidelor incepand cu a doua saptamana de sarcina si pot dura pana in cea de-a opta saptamana. Specialistii sustin ca aceste simptome sunt provocate de modificarea nivelului estrogenului din corp. De asemenea este important se mentionat ca durata greturilor poate diferi de la o gravida la alta.

2. Modificari la nivelul sanilor

Sensibilitatea sanilor, umflarea si durerea acestora pot fi unele dintre semnele timpurii ale unei sarcini. De asemenea, in cazul femeilor insarcinate areola se poate inchide la culoare.

3. Poftele alimentare

Si poftele alimentare inexplicabile pot fi un semn al sarcinii, mai ales in cazul persoanelor care nu sunt pofticioase de fel.

4. Lipsa de energie

Te simti obosit si lipsit de energie? Si acest simptom este cauzat de modificarea nivelului de progesteron, hormon ale carui niveluri se regleaza incepand cu al doilea trimestru de sarcina.

5. Urinari dese

Te duci mai des la toaleta si nu te mai poti tine la fel de mult? Senzatia urgenta de a urina este cauzata de hormonul gonadotropina corionica, ce provoaca cresterea fluxului sanguin in zona pelviana, crescand astfel nevoia de a urina.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului