Sarcina

#sangerari #crampe #teste #pierdere de sarcina #simptome pierdere sarcina #teste sarcina

5 semne ingrijoratoare care te anunta ca risti sa pierzi sarcina

In perioada in care esti insarcinata, pe langa pofte ciudate, greturi matinale si alte simptome arhicunoscute ale gravidelor mai pot aparea si manifestari ciudate care se pot transforma in semnale de alarma ce prevestesc o pierdere a sarcinii. Iata ce ar trebui sa te alarmeze!

 

1. Sangerarea

Unul dintre semnele prevestitoare ale unei pierderi de sarcina este sangerarea vaginala. Poate sa se prezinte sub forma unor mici pete pe care le observi pe chilot sau poate fi chiar abundenta. Chiar daca un procent de 25% dintre gravide experimenteaza acest simptom in timpul sarcinii, nu strica totusi sa iti suni medicul pentru o consultatie de urgenta.

2. Crampe

Crampele stomacale pot fi interpretate ca o intindere a ligamentelor provocata de cresterera fatului,dar sunt, de asemenea, simptome comune pierderilor de sarcina. Ar fi cazul sa te indrepti direct catre spital daca durerile sunt mai puternice decat cele din perioada menstruatiei, sunt localizate intr-o parte sau daca sunt insotite de sangerari vaginale.

3. Dureri de spate

In timpul sarcinii, durerea de spate va deveni o constanta in viata ta. Insa va trebui sa te prezinti de urgenta la un obstetrician daca durerea este persistenta si este insotita de sangerari.

4. Scurgeri vaginale

O alerta de pierdere a sarcinii este si cea reprezentata de scurgerile vaginale. O scurgere vaginala abundenta, cu cheaguri de sange, trebuie sa te trimita direct la medic. La fel si o scurgere urat mirositoare sau insotita de o senzatie de iritare a vaginului.

5. Teste confuze

Incantarea de a fi ramas insarcinate le face pe unele mamici sa repete testele de sarcina in primele doua luni de la aflarea marii vesti. Daca testul de sarcina repetat este negativ e cazul sa te prezinti de urgenta la un spital de obstetrica-ginecologie pentru un set de analize. Este posibil sa fi pierdut sarcina fara sa stii.

Sursa foto: babble.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului