Sarcina

7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sarcina

Te-ai documentat suficient despre ce te asteapta in aceste noua luni de sarcina, insa sunt cateva lucruri pe care nu le vei gasi in nicio carte si pe care nici prietenii nu ti le vor spune. Iata 7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sarcina.

 

1.Nu trebuie sa bifezi toate semnele travaliului pentru a te prezenta la maternitate
 

Daca vei astepta sa prezinti toate semnele travaliului inainte de a te duce la spital, atunci vei ajunge sa nasti acasa. Nu te vei face de ras daca vei ajunge la spital in urma unei alarme false, insa mai bine sa fii prevazatoare, decat sa te afli intr-o situatie dificila, departe de spital sau in imposibilitatea de a primi imediat asistenta medicala.

2. Nu exista o "reteta" a travaliului
 

Vecina ta a trebuit sa indure ore intregi inainte sa-si aduca bebelusul pe lume, insa sora ta a avut o nastere de vis, dupa doar cateva ore isi strangea bebelusul in brate. Nu exista o reteta valabila pentru toate viitoarele mamici, asa ca cel mai bine ar fi sa te concentrezi asupra propriei tale experientei si sa nu te sperii daca povestile celorlalte mamici nu sunt pe placul tau.

3.Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ



Chiar daca ai planificat deja data nasterii si toate detaliile legate de eveniment, cum ar fi o programare la coafor sau la manichiura, ar fi bine sa iei in calcul si faptul ca bebelusului nu prea ii pasa de planurile tale si s-ar putea sa te ia prin surprindere cu propriile socoteli. Planul tau este doar o dorinta, nu o obligatie pe care copilul tau trebuie sa o respecte.


4. Cartile despre sarcina nu iti descriu in amanunt starile prin care treci



Ca si in cazul travaliului, asteapta sa experimentezi pe propria piele toate momentele si transformarile sarcinii. Normal ca in cartile de specialitate nu se va scrie ca acele "usoare" arsuri la stomac sau durerile de spate sunt de fapt adevarate probe de rezistenta.
 

5.Este posibil sa nu iti doresti sa relationezi cu partenerul in timpul nasterii



In filme, partenerul ii sopteste la ureche sotiei, care trece prin chinurile nasterii, cat de mult o iubeste, iar ea zambeste fericita si implinita, tipand inca o data pana cand se aude primul planset al copilului. Bineinteles, este scenariul ideal si tu iti doresti ca partenerul tau sa iti fie alaturi in sala de nasteri . Gandeste-te insa ca nu esti obligata sa iti vrei partenerul alaturi in acele momente si nu ai de ce sa te simti vinovata. Lasa scenariile la o parte si fa ceea ce iti dicteaza starea de spirit.
 

6.Nu este obligatoriu sa te indragostesti de bebelusul tau imediat



Dupa cate ai indurat pentru a-ti aduce bebelusul pe lume, nu trebuie sa fii "incoronata" ca "mama anului" imediat dupa nastere . Bineinteles ca iti iubesti copilul, dar este posibil ca, in primele clipe, sa experimentezi si alt gen de sentimente. Stai linistita insa, este normal sa fii confuza, mai ales imediat dupa nastere. Totul va reveni insa la normal, dupa cateva clipe de odihna.
 

7.Vei fi mai supla dupa nastere, dar nu mai slaba



Dupa nastere, vei arata ca si cum ai fi insarcinata in cinci luni, insa nu vei fi gata sa defilezi pe pasarela alaturi de fotomodele. Cu putina rabdare, vei reveni la silueta anterioara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului