Sarcina

#bebelus #sarcina #gravida

A 8-a luna de sarcina

Penultima luna de sarcina este momentul in care emotiile, dar si grijile incep sa se mareasca din partea parintilor. Pe langa acest lucru, intervin noi schimbari atat in ceea ce o priveste pe viitoarea mamica, cat si in ceea ce il priveste pe fat. Iata care sunt aceste modificari.


Schimbari ale organismului gravidei


Contractii dese


in a 8-a luna de sarcina este foarte posibil sa te confrunti cu contractiile Braxton Hicks, insa acestea nu trebuie sa te sperie sau sa te ingrijoreze. De cele mai mule ori, aceste contractii sunt declansate de factori cum ar fi miscarile bebelusului, activitatea fizica sau sexuala ori deshidratarea.
Aceste contractii isi mentin intensitatea, sunt neregulate si nu sunt atat de dureroase precum cele din apropierea nasterii.


Pentru a-ti regasi confortul in timpul contractiilor Kicks, este recomandat sa bei  multa apa, sa eviti cofeina, sa eviti exercitiile fizice, sa urinezi ori de cate ori simti nevoia si sa te asezi pe o parte, mentinand aceasta pozitie.


Extinderea pelvisului


In aceasta perioada, bebelusul   cade in zona pelvisului pentru a se pregati pentru nastere, motiv pentru care poate sa apara presiunea pelviana. De asemenea, dimensiunile mari ale bebelusului se pot face vinovate de aceasta problema – fatul se va impinge usor catre zona coastelor, provocand o senzatie de inflamare.


Alte simptome:

 


Modificari ale bebelusului


In luna a 8-a de sarcina, bebelusulu tau creste tot mai repede si se pregateste de venirea pe lume. Creierul este in continua dezvoltare si in numai cateva saptamani el va fi format in totalitate. De asemenea, incepand cu a 8-a luna, bebelusul se hraneste tot mai bine si ia in greutate sarind cu usurinta peste doua kilograme.  De asemenea, fatul atinge in aceasta perioada lungime de 43 de centimetri.


Totodata, plamanii fatului nu sunt dezvoltati in totalitate, dar restul corpului este destul de bine format. Bebelusul se pregateste tot mai mult pentru venirea sa pe luna, iar in luna care urmeaza, procesul de dezvoltare va fi complet.
 

Citeste mai departe: a 9-a luna de sarcina

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele