Sarcina

#embrion #bebelus #sarcina #gravida

A treia luna de sarcina

A treia luna de sarcina este momentul in care embrionul poate fi numit fat datorita faptului ca incepe sa aiba trasaturi de om. In aceasta perioada bebelusul tau incepe sa se dezvolte tot mai mult, avand aproximativ 6 centimetri lungime si aproape 30 de grame.


Modificari ale organismului mamei


Acumularea kilogramelor


Viitoarea mamica incepe sa se ingrase, dar nu mai mult de 4 – 5 kilograme .  Aceasta este reactia organismului care se pregateste sa ii faca loc bebelusului, asa ca nu te ingrijora – este un lucru absolut firesc si natural. Mai mult decat atat, medicii sustin ca greutatea asimilata este invers proportionala cu riscul de a suferi un avort spontan , asadar iti recomanda sa mananci fara sa tii prea mult cont de cele cateva kilograme.


Oboseala


Desi inca este o perioada in care gravida se simte obosita, sunt sanse foarte mari ca pana la finalul lunii sa scapi de aceasta senzatie si sa incepi sa iti intri, intr-o oarecare masura, in normal.  Este totusi important sa te odihnesti si sa iei des pauze de repaus.


Curgerea sangelui din nas


Pentru ca in timpul sarcinii volumul de sange este marit, vasele de sange de la nivelul nasului sunt foarte sensbilile si se pot sparge cu usurinta. Pentru a preveni aceasta neplacere, este bine sa incerci sa pastrezi umiditatea potrivita in camera, sa consumi alimente bogate in vitamina C si sa folosesti picaturi nazale cu apa salina.


Stari de nervozitate


Din cauza hormonilor care fluctueaza in corpul tau, este foarte posibil sa te confrunti cu stari de nervozitate si irascibilitate. Pentru ca este destul de dificil sa te controlezi, este necesar sa discuti cu membrii familiei, sa le expui problema exact asa cum este si sa le ceri acestora sa te inteleaga si sa te ajute sa treci peste moment.


Modificari ale fatului


In acest moment, fatului i se dezvolta 32 de mugurasi la nivelul gurii, loc in care pe viitor se vor forma dintii de lapte . De asemenea, in aceasta perioada se formeaza organele genitale, insa ele nu sunt suficient de dezvoltate pentru a se putea face o diferenta clara si a stabili sexul copilului.
Cartilajul oaselor se formeaza si el in aceasta perioada, iar muschii incep si ei sa se dezvolte.


Incepand cu a treia luna de sarcina se formeaza degetele, iar unghiile sunt si ele existente, dar sunt foarte moi – din a treia luna fatul isi suge degetul mare sau chiar pumnul si din cand in cand inghite o cantitate mica de lichid amniotic .

Citeste mai departe: a 4-a luna de sarcina

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare