Sarcina

#sarcina #insarcinata #adolescenta #copil #parinte

Ce sa faci daca fiica ta este insarcinata

Tocmai ai aflat < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ca" title="ca">ca fiica ta este insarcinata, iar aceasta veste ti -a daramat toate planurile de viitor si modul in care vizualizai viata copilului tau. Cu toate acestea, cea mai importanta acum este chiar adolescenta, aflata intr- o stare mult mai confuza decat tine. Incearca sa gasesti forta necesara pentru a-i oferi acesteia tot sprijinul de care are nevoie. Iata cum trebuie sa procedezi spre binele fiicei tale, dar si al tau.

1.    Ofera-i sprijinul tau

Indiferent de sentimentele care te curprind in astfel de momente, adolescenta are nevoie de sprijinul tau. In functie de fiecare situatie, fiica ta va fi cuprinsa de diferite stari; aceasta va fi destul de confuza la aflarea vestii ca este insarcinata. De aceea, tu trebuie sa devii punctul ei de sprijin si sa o asiguri ca vei fi acolo pentru a o sustine. O vei impiedica astfel sa ia hotarari pripite sau care ar putea sa ii puna in pericol viata.

2.    Incearca sa intelegi situatia prin care trece

Vestea ca fiica ta este insarcinata te-a bulversat destul de mult si simti ca nu poti lasa lucrurile fara sa ii tii o predica lunga pe ton de cearta. Gandeste-te insa ca fiica ta se simte incomparabil mai rau decat tine.

In momentul acesta, toate prioritatile sale Au ">au suferit o rasturnare. Daca pana acum singurele sale preocupari erau scoala si prietenii, acum trebuie sa se gandeasca la modalitati de a face fata situatiei, iesind din context in comparatie cu celelalte prietene ale sale. Din pacate, deja este tarziu pentru a vorbi despre contraceptie, asa ca incearca mai degraba sa ai o discutie productiva, in care fiica ta sa afle ca beneficiaza de tot sprijinul tau.

3.    Asigura-te ca fiica ta isi cunoaste optiunile +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-

Unele adolescente decid sa pastreze copilul pentru ca isi construiesc o imagine a familiei ideale pe care ar putea sa o construiasca alauri de tatal bebelusului sau pentru ca sunt convinse ca vor putea duce situatia pana la capat. Altele aleg imediat sa renunte la copil, pentru ca sunt mult prea speriate sa isi asume responsabilitatea. Orice decizie are avantaje si dezavantaje, insa la urma urmei, fiica ta este cea care trebuie sa ia hotararea finala. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, incearca sa porti o discutie cu fiica ta in care ii explici fiecare situatie in parte.

4.    Pregateste-o pentru realitate

Daca fiica ta decide sa pastreze sarcina, toata viata acesteia se va schimba. Adolescentele insa nu reusesc sa vizualizeze toate responsabilitatile pe care trebuie sa si le asume.

Pregateste-o pe fiica ta pentru ceea ce va urma: reactiile celor din jur, modalitati de a-si continua studiile, planuri pentru intretinere etc. Explica-i faptul ca un copil implica responsabilitati ce vor dura o viata intreaga, iar cresterea acestuia nu reprezinta doar momente frumoase.

5.    Informeaza-te despre relatia adolescentei cu tatal copilului

Responsabilitatea ar trebui sa vina din ambele parti, insa de cele mai multe ori, tinerii adolescenti nu doresc sa mai intre in contact cu cea cu care tocmai au conceput un copil. Alteori, fiica ta poate fi implicata intr-o relatie abuziva, care poate fi accentuata datorita lipsurilor cu care se poate confrunta viitoarea familie.

Fiica ta nu ar trebui sa ramana prinsa intr-o relatie in care nu este fericita, doar pentru ca acum are un copil. Aici intervii tu cu sprijnul pe care i-l acorzi. La urma urmei, adolescenta are toata viata inainte si trebuie sa stie ca mai sunt si alti barbati pe lume, asa ca ar trebui sa isi evalueze foarte bine sentimentele pe care le are fata de partener si daca acesta vrea sa isi asume responsabilitatea.

6.    Incurajeaz-o sa isi continue educatia

70% dintre adolescentele care raman insarcinate renunta la studii. Pentru a avea un viitor cat mai bun, atat pentru ea cat si pentru copil, incurajeaz-o pe fiica ta sa isi continue studiile.

Facultatile ofera programe de studii cu frecventa redusa, asa ca adolescenta ar putea beneficia de acestea. Pentru ca acest lucru sa se intample, va avea nevoie si de ajutorul tau. Nu uita insa ca acum vei fi bunic, asa ca vei putea sa te bucuri de nepotul tau. Ajut-o pe fiica ta, insa nu o lasa sa iti predea toate responsabilitatile sale tie. La urma urmei, copilul are nevoie, in primul rand, de mama sa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele