Sarcina

#sarcina #bebelus #copil #femeie insarcinata

Ce sa nu ii spui unei femei insarcinate

Sarcina reprezinta un moment special in viata oricarei femei, insa aceasta perioada vine insotita si de foarte multe neplaceri. Multe femei insarcinate devin adevarate “bombe” de nervi, a carei furie o poti declansa prin simpla folosire a cuvintelor nepotrivite. Iata cateva dintre lucrurile pe care nu ar trebui sa i le spui unei femei insarcinate.

1 "Deci, cum te simti?"

Cea mai inocenta intrebare poate deveni iritanta pentru o femeie aflata in perioda sarcinii. Daca ai nimerit si intr-un moment prost, atunci roaga-te sa primesti un raspuns cat mai politicos si sa scapi basma curata. Tu cum crezi ca se simte? Probabil ca nu a mai reusit sa doarma bine de vreo luna, o doare spatele, nu reuseste sa isi gaseasca o pozitie de somn confortabila, o dor gleznele etc. Asadar, analizeaza bine terenul inainte de a lansa intrebarea.

2 "Ii pui numele asta? Asa il chema si pe catelul meu"

Bineinteles ca este o exagerare , dar ideea este ca discutiile despre numele bebelusilor tind sa ia o intorsatura nefavorabila. Orice ai spune, parintii deja s-au decis asupra numelui, in functie de ce insemnatate are acesta pentru ei, familie etc. Incearca sa nu vii cu comentarii care tie ti se par nevinovate, dar care ii pot indispune pe parinti. Pastreaza-ti eventualele remarci pentru tine.

3 "Planuiti sa mai aveti copii?"

Nu este chiar cel mai bun moment pentru aceasta intrebare. Risti sa te trezesti cu un raspuns brutal, monosilabic :”nu”. Dupa toate lucrurile prin care trebuie sa treaca, s-ar putea sa o indispui pe viitoarea mamica si sa te alegi cu un raspuns mult prea elaborat pentru o intrebare atat de simpla si nevinovata. Asadar, evita acest subiect in luna a noua de sarcina sau alege momentul potrivit.

4 "De ce esti asa obosita ?"

Mare greseala. Vrei sa stii de ce este asa de obosita? Stai linistit, o sa iti descrie totul cu lux de amanunte. Si, incet incet, te vei trezi in mijlocul unei discutii din care cineva trebuie sa iasa ranit: ori iti calci pe orgoliu, taci si o lasi sa vorbeasca, ori incepi sa te certi cu ea, insa stii ca nu ai sorti de izbanda. Asadar, abtine-te de la astfel de comentarii.

5 “Care este problema ta?”

De ce este oare atat de nervoasa si irascibila? Pentru ca si-ar dori ca tu sa fii mai intelegator in aceasta perioada si sa intelegi ca pur si simplu sarcina vine si cu bucurii, dar si cu o gramada de probleme si disconfort. Asadar, nu o provoca sa iti spuna, printre tipete si planset , de ce se comporta asa in aceasta perioada.

6 "Oau, tipa arata super avand in vedere ca are doi copii"

Chiar nu este momentul sa ii aduci aminte ca nu o mai incap hainele ei preferate, ca va trebui sa se apuce de sport si diete dupa nastere, ca tu nu reusesti sa intelegi miracolul prin care trece corpul unei femei in perioda sarcinii. Pentru ca trece prin transformari , atat emotionale cat si fizice, partenera ta nu are nevoie sa auda aprecierile si remarcile tale vis-a-vis de alte doamne. Mai bine spune-i ce frumusete speciala ii ofera maternitatea, si ai mai mute sanse sa mentii atmosfera pe timp de pace.

7 "Chiar ai de gand sa mananci tot?"

Mare greseala! Nu face glume pe seama faptului ca a luat in greutate sau ca are pofte. Crezi ca ei ii face placere sa nu isi mai regaseasca formele de altadata? Asteapta-te sa iti faca vreo scena, daca nu stii cum sa ii vorbesti in aceasta perioada.

8 "Nu mai esti atat de amuzanta"

Ori te vei certa cu ea, ori nu iti va mai vorbi cateva zile. Cat de amuzant crezi ca ai fi tu daca te-ai afla in aceeasi situatie ca ea?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului