Sarcina

#lotiune de plaja # protectie soalara #crema antisolara #gravida #insarcinata

Ce trebuie sa stii despre lotiunile solare daca esti insarcinata

Burtica ta se mareste pe zi ce trece, iar pentru ca aveai nevoie de cateva zile de relaxare ai dat o fuga la mare? Cu siguranta ai pus in bagaje unul dintre cele mai importante lucrur: lotiunea cu factor de protectie solara , dar pentru ca acum esti mai sensibila decat atunci cand nu esti insarcinata, trebuie sa acorzi atentie anumitor detalii.

 

Analizeaza lista de ingrediente


Desi nu exista creme cu SPF special create pentru femeile insarcinate, medicii avertizeaza ca viitoarele mamici ar trebui sa evite produsele care contin palmitat retinil, un ingredient care ar putea creste riscul de malformatii congenitale.

Acest ingredient este mai exact o forma sintetica a vitaminei A, care atunci cand ia contact cu pielea se transforma in retinoizi, adica acei compusi care se gasesc in medicamentele impotriva acneei si care au fost legati de aparitia malformatiilor congenitale la bebelusi.

Pe eticheta produselor cu SPF, acest ingredient poate avea diferite denumiri, printre care: retinol palmitat, vitamina A palmitat sau hexadecanoate retinol.

Un alt ingredient care este de foarte multe ori prezent in produsele cu protectie solaraeste acela care se numeste oxibezon. In urma testelor facute pe animale, s-a dovedit ca acest ingredient afecteaza sistemul hormonal si interfereaza cu sistemul de reproducere si dezvoltare, asadar asigura-te ca produsul ales de tine pentru a te proteja impotriva razelor puternice ale soarelui, nu are pe lista de ingrediente si aceasta denumire.

De asemenea, medicii ne avertizeaza ca produsele bio sau naturale nu sunt intotdeauna lipsite de ingrediente nocive, asa ca inainte de a pune produsul in cosul de cumparaturi, este neaparat necesar sa ii verificam eticheta, oricat de atragator ar fi ambalajul, promotia sau promisiunea de produs natural.
 

Dincolo de acest aspect...


Medicii recomanda insistent sa utilizezi totusi orice crema solara in cazul in care nu gasesti una care sa nu aiba aceste ingrediente, dar intre timp sa cauti produsul potrivit pentru tine. Acestia sustin ca aplicarea unui astfel de produs timp de cateva zile nu poate avea efecte grave si ca situatiile neplacute apar atunci cand folosim zilnic aceste creme.

De asemenea, medicii spun ca arsurile solare si insolatiile sunt mult mai grave in cazul unei femei gravide, asa c este recomandat sa utilizezi crema cu factor de protectie din doua in doua ore, sa te expui la soare doar in intervalele orare 7 - 10 si apoi dupa ora 18 si sa porti intotdeauna o palarie, sapca sau esarfa care sa iti protejeze capul de caldura excesiva.

Totodata, hidratarea este obligatorie, asadar ia cu tine pe plaja o sticla de 2 litri plina cu apa (de preferat plata), din care sa bei chiar si atunci cand nu iti este sete. In acelasi timp, este recomandat sa consumi cat mai multe fructe (pepene verde, pepene galben, piersici, caise, struguri etc) si legume proaspete (morcovi - deoarece contin beta caroten si ajuta pielea sa reziste mai bine la soare si sa se bronzeze mai usor si mai repede, rosii, ardei gras etc). In schimb, sunt de evitat mancarurile grase si bauturile alcoolice, chiar si in cantitati reduse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele