Sarcina

# nume fetita #nume baiat #nume copii #nastere #bebelusi

Cele mai populare noi nume de copii. Sunt prea moderne pentru tine?

Dupa ce in ultimii ani a revenit moda numelor traditionale, iar in parc s-a auzit tot mai des Grigore, Petru, Ana, Dumitru, Smaranda, deja moda se schimba si revin in prim plan numele de bebelusi moderne. 

Rojan, Noe, Hiro, Roua sau Ambra sunt doar câteva dintre cele mai rare opţiuni din ultimii ani, relateaza digi24.ro. În statistici apar, însă, şi nume inspirate din sport sau filme de animaţie, cum ar fi Elsa sau Lionel. Psihologii au o explicatie pentru alegerile parintilor. 

„În momentul în care există nişte modele de performanţă, succes, fapte bune, lucruri de genul ăsta, tendinţa părinţilor este de a asocia numele respectiv cu numele pe care îl dau copiilor lor. Dacă, de exemplu, Simona Halep este modelul nostru de performanţă, dacă şi pe fetiţa noastră o va chema Simona, are mai multe şanse să atingă performanţa”, a explicat Mirela Horumba, expert parenting, pentru digi24.ro.

Pe de alta parte, incepand cu anul 2011, parintilor le este interzis sa puna nume ridicole sau denigratoare copiilor, precum Mercedes sau Judecatorul etc. Totusi, nu a fost inca inregistrata nicio astfel de tentativa pana acum, semn ca romanii se gandesc cu grija cand aleg numele copiilor. 

Statisticile mai arata insa ca, desi sunt indrazneti in alegerea primului prenume, multi parinti raman in continuare traditionalisti si aleg pentru al doilea prenume un nume de sfant: Andrei, Gabriel, Mihai, Luca, Maria, Andreea, Ioana sunt printre cele preferate.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului