Sarcina

#alergii copii #sarcina #astm copii #nuci sarcina

Consumul de nuci in sarcina previne una dintre cele mai frecvente afectiuni la copii

Mananca mai multe nuci in timpul sarcinii, iar bebelusul tau va fi protejat de riscul unora dintre cele mai raspandite afectiuni: alergiile si astmul! Cercetatorii danezi de la Statens Serum Institut din Copenhaga au descoperit cum influenteaza consumul de nuci al gravidelor sanatatea fatului si cum il protejeaza de alergii!

Consumul de nuci in sarcina previne riscul de alergii la copii

Alergiile reprezinta unele dintre cele mai raspandite afectiuni printre copii. Desi nu s-a inventat inca un tratament care sa vindece complet alergiile, exista mai multe masuri de prevenire a riscului declansarii sau aparitiei lor. Unele dintre aceste masuri pot fi luate inca din sarcina.

Potrivit cercetatorilor danezi de la Centrul pentru Programarea Fatului din cadrul Institutului Statens Serum, bebelusii pot fi protejati de riscul alergiilor din stadiul de fat, daca mamele consuma cantitati crescute de alune si nuci in sarcina.

Descoperirile danezilor se bazeaza pe un studiu intreprins pe o perioada de sase ani, intre 1996 si 2002. In cadrul acestuia, oamenii de stiinta au evaluat aproximativ 62.000 de mamici si au analizat dosarele medicale ale copiilor acestora, cu varste intre 18 luni si 7 ani.

Printre informatiile cautate de specialisti printre mamici s-a numarat si consumul de nuci din timpul sarcinii. Acestia au corelat consumul de oleaginoase cu ratele de alergii printre copii si au descoperit ca micutii ai caror mame mancau saptamanal mai multe portii de nuci in sarcina prezentau un risc semnificativ mai mic de a face astm si alte alergii decat restul copiilor.

Medicii considera ca expunerea la alune si nuci in cavitatea intrauterina öbisnuieste sau familiarizeaza sistemul imunitar al fatului cu substantele din aceste alimente si diminueaza riscul declansarii reactiilor alergice in copilarie.

Specialistii sustin ca descoperirea este foarte importanta, intrucat arata inca o data cat de mare este impactul dietei gravidei asupra sanatatii fatului. Studiul vine in atentia gravidelor care prezinta un risc crescut de a avea copii cu predispozitie la alergii (sufera de astm sau au un istoric familial de alergii).

Descoperirea facuta de specialistii danezi contrazice concluziile unui studiu american realizat in 2010. In cadrul Intalnirii Anuale a Academiei Americane de Alergologie, Astm si Imunologie din New Orleans, americanii subliniau faptul ca nucile consumate in sarcina ar putea creste riscul de alergii la bebelusi.


Sursa foto: Gyermektaplalkozas.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele