Sarcina

#coronavirus bebelus #coronavirus gravide #studiu coronavirus sarcina #coronavirus sarcina #coronavirus

Coronavirusul si sarcina! Se transmite virusul de la mama la nou-nascut?

Multe femei insarcinate sau proaspete mamici sunt ingrijorate pentru sanatatea bebelusilor in aceasta perioada. Insa, potrivit cercetatorilor chinezi, infectia virala cu coronavirus nu se transmite de la femeile insarcinate catre nou-nascuti.

Studuil a urmarit patru femei insarcinate depistate cu coronavirus. Potrivit studiului publicat in revista Frontiers in Pediatrics, cele patru femei au fost internate in Spitalul Unirii din Wuhan, China, unde au si nascut.

Potrivit studiului, niciunul dintre nou-nascuti n-a avut simptome serioase asociate cu temutul coronavirus, insa, preventiv, acestia au fost izolati in unitati de terapie intensiva si au fost hraniti cu formula de lapte.

Unul dintre nou-nascuti a avut probleme minore de respiratie timp de trei zile, care au fost tratate datorita ventilatiei mecanice. Doi bebelusi, inclusiv cel cu probleme respiratorii, au avut eruptii corporale care au disparut de la sine. Trei dintre bebelusi au avut teste negative pentru coronavirus. In cazul celui de-al patrulea bebelus, mama a refuzat testarea, scrie libertatea.ro.

Medicii insa nu stiu cu exactitate daca eruptiile aparute au sau nu legatura cu coronavirusul. “Nu suntem siguri ca eruptiile corporale se datoreaza infectiei COVID-19 ale mamelor,” a declarat Dr. Yalan Liu, unul dintre autorii noului studiu si cercetator la Universitatea de Stiinta si Tehnologie Huazhong din China, potrivit sursei citate.

Un alt studiu, publicat in revista The Lancet, a urmarit starea de sanatate a noua mame infectate cu COVID-19, neputand gasi vreo dovada ca virusul s-a transmis celor noua bebelusi.

Rezultatele sunt similare cu studii care nu au gasit dovezi de transmitere virala de la mama catre nou-nascuti, in cazul mamelor infectate cu SARS si MERS, cauzate de alte tulpini de coronavirus.

De asemenea, momentan nu se stie daca nasterea naturala poate facilita transmiterea virusului.

Toate persoanele studiate au nascut prin cezariana pentru a evta orice risc. Una singura a nascut natural, iar bebelusul nu a avut probleme de sanatate.

Sursa: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare