Sarcina

#sarcina #toxine bebelus # ingrijire sarcina # toxine sarcina

Cum protejezi bebelusul de toxine in sarcina?

Toxinele iti dau tarcoale la tot pasul in sarcina si iti pun in pericol bebelusul din burtica. Acesta ar putea suferi malformatii congenitale grave sau deficiente si intarzieri iremediabile in dezvoltare. Descopera care sunt cele mai bune mijloace de a-ti proteja sarcina, si implicit fatul, de efectele nocive ale poluantilor!

 

Respectarea controalelor prenatale


Nu rata niciun control prenatal. Acestea sunt facute cu scopul de a monitoriza starea ta de sanatate si felul in care creste si se dezvolta fatul. Daca acesta are de suferit de pe urma expunerii la toxine se poate observa la analizele si testele din sarcina. Ele pot fi prevenite sau tratate eficient inca din sarcina.
 

Respirarea unui aer curat


Aerul pe care il respiri ajunge si la fat, prin sange si placenta. Daca acesta este plin de poluanti si substante toxice , micutul tau va avea de suferit.

Lasa-te de fumat si stai departe de incaperi in care se fumeaza. Fumatul pasiv este la fel de periculos.

Aeriseste zilnic casa, iar atunci cand nu poti, foloseste un purificator de aer pentru a indeparta toxinele.

Asigura-te ca in casa in care locuiesti nu sunt urme de igrasie sau mucegai si monteaza detectoare de fum sau de gaz.
 

Consumul adecvat de apa si alimente


Daca obisnuiesti sa bei apa de la robinet, fii sigura ca aceasta nu contine reziduuri periculoase. In caz ca suspectezi ca este poluata, monteaza un filtru de purificare a apei. Chiar si atunci cand este curata, las-o sa curga cateva minute inainte de a-ti turna un pahar. In caz contrar, opteaza pentru apa plata din comert.

Dieta ta trebuie sa fie bogata in alimente care contin calciu, fier si acid folic. Acestea ajuta copilul sa creasca si sa se dezvolte cat mai puternic pentru a tine la distanta toate pericolele. Fructele si legumele proaspete trebuie sa fie baza alimentatiei din sarcina. Ai grija sa le speli foarte bine inainte de a le manca. Daca este nevoie, lasa sa curga apa peste ele mai mult timp, pentru a elimina toate impuritatile si substantele toxice. Daca nu sunt organice, este indicat sa le cureti si coaja.

Foloseste tacamuri si vesela din ceramica si evita sa bagi la microunde produse din plastic. La temperaturi inalte, plasticul emana substante toxice care intra in mancare.
 

Ingrijirea corecta


Atentie la produsele de curatat si la cosmeticele din uzul personal. Multe dintre ele sunt pline de ingrediente toxice nocive care-ti afecteaza sarcina. Poarta masca si manusi cand faci curatenie sau alege produse eco .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului