Sarcina

#temperatura sarcina #raceala sarcina # medicamente sarcina

Esti gravida si ai racit? Iata cum te poti trata fara sa pui in pericol fatul

Pe timp de iarna, teama cea mai mare a unei femei insarcinate este sa nu raceasca. Fiind mai vulnerabila, temperaturile scazute reprezinta un risc, cu atat mai mult cu cat sarcina nu ii permite prea multe tratamente medicamentoase. Exista insa si solutii care nu sunt deloc riscante pentru bebelusul din pantece.

In primul rand, trebuie sa stii ca primul trimestru de sarcina, o febra de peste 38,5 grade Celsius poate determina oprirea din evolutie a sarcinii sau diverse malformatii ale bebelusului. Chiar si cand sarcina este mai evoluata, orice infectie in gat sau in nas poate afecta fatul.

In aceste conditii, exista diverse remedii naturiste care te ajuta sa te pui pe picioare.

Daca, de exemplu, ai nasul infundat, este suficient sa mananci o supa de pui calda, in care ai adaugat si putin usturoi sau ardei iute. Carnea de pui contine cisteina, o substanta cu proprietati antiinflamatorii. Vei vedea ca, dupa ce ai mancat-o, vei respira mult mai lejer.

Mai poti apela si la varianta spray-urilor nazale cu apa de mare, cele care se folosesc si in cazul nou-nascutilor.

In cazul in care ai dureri de gat, tot leacurile din natura sunt cele mai potrivite. O lingurita de miere amestecata cu putina zeama de lamaie este nemaipomenita. Daca nu ai in casa miere, atunci e suficient sa mesteci un catel de usturoi. Alicina din usturoi si acizii fenolici din miere sunt substante cu actiune antiseptica si antibacteriana.

Temperatura, cu conditia sa nu fie de natura infectioasa, iti scade cu o infuzie de tei si miere. Teiul are actiune sudorifica, si antitermica. Mai poti face si o baie intr-o cada plina cu apa la o temperatura cu doua grade sub cea a corpului.

In cazul in care tusesti, foloseste alternativ cataplasme de mustar si de cartofi fierti, care au actiune descongestionanta si calmanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele