Sarcina

#sarcina #sfaturi sarcina #pericole sarcina

Esti insarcinata? Afla ce lucruri trebuie sa eviti!

Aproape toata lumea care iti zareste burtica de gravida are pentru tine numeroase sfaturi despre ce trebuie sa faci si ce nu in timpul sarcinii, ce sa mananci si ce sa eviti in aceasta perioada foarte delicata. Inainte de a arunca toate produsele de ingrijire si de a trimite pisica la prieteni, afla care sunt lucrurile pe care trebuie sa le eviti cu adevarat!


Produse de curatat

Indiferent de zvonurile pe care le-ai auzit, majoritatea produselor de curatat pot fi folosite in siguranta in timpul sarcinii. Este insa recomandat sa le folosesti in camere bine ventilate, sa porti manusi de protectie si sa nu amesteci niciodata produse de curatat precum cele cu amoniac sau clor. Singurele igienizante de menaj pe care este indicat sa le eviti sunt cele pentru cuptor, doarece mirosul lor poate cauza stari de voma.

Saptamana 3 de sarcina


Pesticide

Cel mai probabil, nu vei fi expusa la substantele peticide in timpul sarcinii, decat daca lucrezi la o ferma. Este insa bine sa te feresti de astfel de vapori, care afecteaza dezvoltarea creierului si a sistemului nervos al fatului.


Alimente conservate

Alimentele la conserva sunt ieftine si la indemana tuturor, insa femeile insarcinate ar trebui sa le evite cu prisosinta. Bisphenol A (BPA) este o substanta chimica intens folosita la realizarea conservelor si produselor din plastic, cu efecte asupra dezvoltarii fatului. Astfel, este indicat ca pe perioada sarcinii sa eviti astfel de alimente. Consuma, in schimb, mai multe fructe si legume proaspete.
 

Produse cosmetice

Vopsirea parului de cateva ori in timpul sarcinii nu iti va afecta sanatatea. Cu toate acestea, nu uita ca vopseaua de par contine multe chimicale periculoase, pe care le poti transmite fatului daca organismul tau le absoarbe. Orienteaza-te catre produse de vopsit bio, disponibile in magazinele de profil.


Bai fierbinti

In timpul sarcinii este indicat sa eviti baile si dusurile firbinti, deoarece maresc temperatura corpului si afecteaza dezvoltarea fatului. Din acelasi motiv, renunta si la activitati sau alimente care iti cresc considerabil temperatura interna.


Litiera pisicii

Fecalele de pisica contin numerosi paraziti, in special Toxoplasma gondii, care cauzeaza o infectie a sangelui extrem de severa, toxoplasmoza. Astfel, daca ai pisica, roaga pe altcineva sa ii curete litiera si stai departe de excrementele felinei.

Daca nu te poate inlocui nimeni, foloseste manusi de protectie si o masca medicala, astfel incat sa previi orice infectare.


Sursa foto: maybellinebbcream.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele