Sarcina

#yoga #gimnastica in apa #sarcina #tonus #contraindicatii #jogging #control greutate

Activitati fizice care iti mentin tonusul in sarcina

Sarcina marcheaza o perioada solicitanta pentru organismul tau, o perioada in care te poti simti lipsita de energie si epuizata. O solutie excelenta pentru a-ti redobandi energia o reprezinta exercitiile fizice. Acestea sunt mult mai simple decat in mod obisnuit si te ajuta sa fii in forma maxima pe tot parcursul sarcinii.

Yoga

Yoga este adesea recomandata femeilor insarcinate, deoarece nu te obliga sa faci miscari obositoare. Pur si simplu, odata ce deprinzi tehnicile, te relaxezi profund, iti mentii tonusul muscular, reduci nivelul de stres, inveti cum sa-ti controlezi respiratia si gasesti un echilibru intre minte si corp.

Gimnastica in apa si inotul

Gimnastica in apa sau aqua gym-ul este un tip de activitate fizica pe care o poti face in timpul sarcinii. Prin miscarile pe care le faci in apa, iti detensionezi zona coloanei vertebrale si previi sau ameliorezi durerile de spate.

Inotul te ajuta sa-ti relaxezi muschii si sa-ti lucrezi muschii bratelor si ai picioarelor. Aceste exercitii te ajuta sa ai un trup tonifiat chiar si dupa ce nasti.

Plimbarile in aer liber, joggingul

Plimbarile in aer liber reprezinta cea mai simpla activitate fizica pe care le poti face in sarcina. Medicii iti recomanda sa te plimbi zilnic prin parc cel putin 15 minute, pentru a-ti tonifia muschii picioarelor.


Joggingul, adica alergarile usoare, este permis in sarcina, cel putin in primele luni. Odata ce burtica se mareste, este bine sa discuti cu medicul tau pentru a vedea daca joggingul iti este benefic.

Aerobicul

Exercitiile de aerobic sunt foarte eficiente in sarcina, deoarece te ajuta sa ai un tonus de invidiat si, in acelasi timp, sa-ti tii sub control greutatea.

Ce exercitii ar trebui sa eviti

Dupa ce ai aflat care sunt cele mai simple si eficiente activitati fizice in timpul sarcinii, este bine sa stii ca sunt si anumite exercitii pe care ar trebui sa le eviti, pentru a nu-ti afecta sarcina.

Evita acele exercitii care presupun incordarea muschilor abdominali. De asemenea, evita sa faci exercitii fizice prin care ridici greutati deasupra capului. Aceste exercitii nu sunt recomandate, deoarece solicita prea mult pe coloana vertebrala.

Sursa foto: en.cordeus.cz

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele