Sarcina

#gravida #sarcina #canicula # sarcina vara #sfaturi sarcina vara

Gravida vara? 4 sfaturi practice pentru a supravietui caniculei in sarcina

Vara, starile neplacute ale sarcinii tind sa se accentueze: obosesti mai usor, te deshidratezi mai repede, iar picioarele ti se umfla rapid. Pentru a face fata tuturor provocarilor la care te expune sezonul cald, este bine sa nu iesi din casa in zilele foarte calduroase si sa te imbraci mereu lejer. Totodata, tine cont si de cateva sfaturi practice, care te ajuta sa te bucuri de cea mai frumoasa perioada din viata ta, chiar si pe canicula!

1. Redu consumul de sare

Daca nu vrei ca umflarea membrelor sa iti dea batai de cap in perioada verii, este recomandat sa scazi aportul de sodiu din organism. Daca nu poti renunta complet la sare, inlocuieste-o cu mirodenii sau condimente care dau gust asemanator mancarurilor si care reduc nevoia gustului sarat: otet, bors, cimbru, ceapa, usturoi, tarhon, patrunjel, coriandru, capere, boia etc.

2. Mergi la aquagym sau la inot

Bucura-te ca un copil mic de balaceala in apa, pe tot parcursul verii, daca vrei sa ai parte de energie pentru a face fata caniculei atunci cand esti gravida. Pe langa faptul ca te racoresti, miscarile in apa te ajuta sa te mentii in forma, sa previi ingrasarea excesiva si sa inlaturi simptomele de oboseala si disconfort cauzate de temperaturile crescute.

3. Pune-ti comprese reci

Aerul conditionat va fi prima ta optiune pentru a te bucura de racoare si confort in perioada verii. Insa pericolele la care te expune - alergii, otite, dureri de cap, probleme respiratorii - ar trebui sa te tina departe de el in sarcina. Poti apela insa la o metoda sigura si foarte simpla de a te racori si de a combate disconfortul cauzat de caldura excesiva. Pe langa dusurile caldute mai dese, incearca si compresele cu apa rece pe frunte sau picioare, intrucat iti pot oferi confortul necesar pentru a-ti recapata energia si puterile.

4. Creste semnificativ consumul de lichide

Ai tot auzit ca trebuie sa bei mai multe lichide cand esti gravida, insa in perioada verii, aportul acestora trebuie sa fie semnificativ mai mare. Deshidratarea agraveaza starile neplacute ale sarcinii si predispune fatul la pericole.

Aportul de lichide poate fi compus nu doar din banala apa plata sau carbogazoasa, de care probabil te-ai saturat deja. O poti alterna cu apa fructata (apa plata cu bucati de fructe), limonada, supe de vara, compoturi de fructe sau sucuri naturale pentru a oferi organismului echilibrul hidrolitic de care are nevoie in aceasta perioada.

Sursa foto: idomybes.pasmama.lt

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele