Sarcina

#concepere copii #craciun #copii craciun #copii

Motivul pentru care tot mai multi copii sunt conceputi de Craciun

Poate ca ai observat deja ca tot mai multi oameni isi sarbatoresc ziua de nastere in jurul sfarsitului de august sau inceputul lunii septembrie. Sa stii ca nu este doar imaginatia ta, ci un mare adevar.
In urma statisticilor realizate s-a confirmat faptul ca cei mai multi bebelusi se nasc in acea perioada, ceea ce inseamna ca ei au fost conceputi in preajma Craciunului, cu aproximativ noua luni mai devreme. Se pare ca sarbatorile de iarna sunt momentul ideal pentru acest lucru, iar acesta este un adevar explicat stiintific. Exista factori obiectivi, riguros justificati de stiinta, care dovedesc ca perioada de iarna este favorabila conceperii copiilor. Haide sa vedem despre ce este vorba.

Consumul de alcool si afectiunea

Nu este pentru nimeni un secret faptul ca in perioada sarbatorilor de Craciun se consuma mai mult alcool decat de obicei. Acest lucru are in mod firesc cresterea activitatii sexuale, oamenii devenind mai dezinhibati si mai spontani decat de obicei. Desi nu este o asociere foarte fericita, statisticile dovedesc ca intre alcool si cresterea activitatii sexuale exista o legatura stransa. De aici si pana la conceperea unui copil mai este doar un mic pas.

Cuplurile sunt mai fertile iarna

Potrivit studiilor realizate, cuplurile ar putea avea mai mult noroc pentru a concepe un copil in perioada iernii. Dupa ce au fost analizate peste 1.000.000 de nasteri la femei cu varsta pana in 29 de ani, cercetatorii su observat un model interesant: atat femeile in varsta, cat si mamele tinere, au nascut in lunile de vara, deci au conceput bebelusul iarna.

Un alt lucru care explica de ce bebelusii sunt conceputi mai usor iarna, este faptul ca ei se vor naste vara, intr-o perioada cat se poate de potrivita pentru dezvoltarea lor. Natura are grija sa aranjeze cumva lucrurile, favorizand nasterea si dezvoltarea micutilor in cele mai potrivite conditii.

Sezonul rece are beneficii pentru sarcina

Sezonul rece are beneficii biologice pentru sarcina. Barbatii produc sperma de calitate superioara in lunile de iarna, comparativ cu cele de vara. In plus, modificarile in lungimea zilei fac ca ovulul unei femei sa fie un mediu mai bun pentru viitorul embrion. Ambii factori cresc considerabil sansele ca o femeie sa ramana insarcinata in perioada de iarna.

Sarbatorile creeaza dispozitie catre atasament si afectivitate

Oamenii sunt mai sentimentali si mai susceptibili pentru a comunica si a avea relatii in perioada sarbatorilor. Acum este momentul in care nimeni nu vrea sa fie singur, toti cautand companie, iar cei singuri sunt mai deschisi de cat de obicei pentru a o gasi. Aceasta dispozitie catre atasament poate explica de ce luna decembrie este o luna de varf pentru conceperea copiilor.

Concluzie

Daca va doriti sa concepeti un copil, perioada de iarna si, in special, luna decembrie, este minunata pentru a reusi acest lucru. Pe langa cresterea fertilitatii, acum suntem predispusi mai mult ca niciodata, din punct de vedere biologic, emotional si sentimental, sa concepem un copil.

Studiile releva faptul ca sexul de dimineata este cel mai potrivit pentru conceperea unui bebe, asa ca treziti-va devreme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului