Sarcina

#sarcina #sfaturi fertilitate #fertilitate supraponderale

Sfaturi pentru a ramane insarcinata cand esti supraponderala

Cu cat greutatea ta depaseste mai mult media normala recomandata pentru inaltimea pe care o ai si indexul masei corporale este mai mare, cu atat riscurile sa devii infertila cresc. Supraponderalitatea si obezitatea te pot impiedica sa iti indeplinesti visul de a concepe un bebelus si chiar si daca reusesti sa ramai insarcinata, exista multe riscuri de a sfarsi sarcina inainte de termen. Exista totusi cateva trucuri sau sfaturi care te pot ajuta sa ramai insarcinata cand esti supraponderala.


Consultarea medicilor pentru slabit si miscarea fizica


Inainte de orice alt truc, este foarte important sa te mobilizezi si sa mergi la medic pentru a primi toate sfaturile necesare despre cum sa slabesti corect si sigur. Nu incerca sa adopti diete pe care le-au incercat alte persoane. Atunci cand ai o greutate foarte mare sau esti in pragul obezitatii, trebuie sa slabesti responsabil, pentru a te asigura ca nu iti este afectata sanatatea.

Daca este atat de important pentru tine sa ramai insarcinata si sa ai un copil, vei gasi vointa necesara pentru a-ti readuce corpul la o greutate normala, perfecta pentru a deveni gazda unui bebe.

Chiar si o scadere mica in greutate contribuie la cresterea sanselor de a ramane insarcinata. Nu tine diete drastice, care promit rezultate mari in timp foarte scurt. Sunt periculoase si iti pot afecta sanatatea, implicit fertilitatea.

Imbina intotdeauna dieta sau planul nutritional propus de medici cu miscarea fizica. Chiar daca nu poti face antrenamente extrem de solicitante, chiar si activitatile de tipul plimbarilor lungi sau cu bicicleta, rolele ori alergarile usoare, sunt utile.


Teste pentru depistarea sindromului ovarelor polichistice si bolilor cronice


Femeile supraponderale sunt predispuse sa sufere de sindromul ovarelor polichistice, una dintre cauzele infertilitatii la femei.

Daca incerci sa ramai gravida si nu reusesti, mergi la medic si fa-ti analizele pentru a afla daca suferi sau nu de acest sindrom. Specialistul te va ajuta sa tratezi aceasta afectiune, pentru a putea incerca din nou sa ramai insarcinata.

In plus, fa-ti si alte analize, pentru a depista eventuale boli care pot fi influentate de o greutate in exces. Bolile cronice, in special diabetul, sunt primele vizate in acest sens si se pot pune in calea efortului tau de a concepe un bebe.


Monitorizarea si reglarea ciclului menstrual si ovulatiei


Cele mai multe supraponderale au probleme cu ciclul menstrual, din cauza dezechilibrelor hormonale pe care grasimea le provoaca in organism.

Straturile adipoase in exces afecteaza echilibrul hormonal din cadrul fiecarui ciclu menstrual si iti poate fi destul de greu sa monitorizezi corect zilele fertile ale lunii, esentiale pentru conceptie.

Inarmeaza-te cu kituri pentru ovulatie, fii atenta la schimbarile de temperatura bazala, modificarile cervixului si alte semne care dau de gol ovulatia.

Daca este nevoie, apeleaza la medic pentru a-ti prescrie tratamente adecvate pentru echilibrarea ciclurilor menstruale si a ovulatiei. Exista medicamente care ajuta la combaterea efectelor pe care supraponderalitatea le are asupra echilibrului hormonal.

Foto: bcmj.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare