Sarcina

#sangerari vaginale #sarcina #febra sarcina #simptome sarcina

Simptome pe care nu ar trebui sa le ignori in sarcina

Febra, sangerarile vaginale sau scurgerile neobisnuite sunt doar cateva dintre simptomele care pot reprezenta un semnal de alarma atunci cand esti insarcinata. Descopera mai mult despre semnele pe care nu ar trebui sa le ignori in sarcina.

Dureri de burta


Durerile severe si ascutite in oricare parte a burtii, indiferent ca sunt insotite sau nu de greata, ar trebui sa iti ridice un semn de intrebare. Este adevarat ca acesta pot fi un simptom ale indigestiei sau intoxicatiei alimentare, dar in acelasi timp ele pot semnala prezenta unei afectiuni care se numeste eclampsie si care trebuie tratata rapid.

In acelasi timp, durile care apar in lateralele burtii pot fi semn al unei nasteri premature, a unui avort sau a unui fibrom si se cere consult medical de urgenta.
 

Febra


Daca temperatura corpului tau a depasit 37,5 grade si nu prezinti niciun alt simptom de raceala, suna-l cat mai repede pe medicul care te ingrijeste. Febra este semn al unei infectii prezente in organism, asa ca trebuie sa iei cat mai repede un tratament.
 

Vedere tulbure


Daca vezi in ceata, neclar, dublu sau cu pete ori lumini intermitente mai mult de doua ore continuu, ia legatura cu medicul. Aceste semne pot fi premergatoare unei eclampsii.
 

Umflarea mainilor si a picioarelor


In perioada sarcinii, umflarea membrelor este o problema destul de comuna, insa trebuie sa iei masuri atunci cand acest lucru se intampla brusc si sever. In plus, daca aceste simptome sunt insotite de dureri de cap sau probleme de vedere , nu sta pe ganduri si ia legatura cu medicul.
 

sangerari vaginale


In mod obisnuit, sangerarile usoare, fara dureri, pot fi semn ca embrionul se ataseaza de uter prea devreme. Totusi, sangerarile abundente, severe pot fi semn al unui avort spontan. In aceasta situatie mergi de urgenta la spital.
 

Scurgeri vaginale


Scurgerile vaginale inainte de cea de-a 37-a saptamana de sarcina pot fi un semn al ruperii premature a membranelor. In aceastasta situatie se poate impune spitalizarea si pregatirea pentru o eventuala nastere prematura .
 

Alte semne care nu trebuie ignorate:

 

  •  Varsaturi severe
  • Lesin sau ameteli
  • Lipsa miscarilor bebelusului
  • Cazaturi sau lovituri in zona burtii
  • Senzatie de arsura la urinare.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele