Sarcina

#sarcina #sarbatori iarna #craciun #sarcina nedorita

Socant! Motivul pentru care mii de femei raman insarcinate de Craciun!

Perioada Craciunului este cea in care apar cele mai multe sarcini neplanificate, potrivit informatiilor furnizate de un studiu privat realizat de "LloydsPharmacy Online Doctor" (Marea Britanie). Se pare ca agitatia din perioada sarbatorilor de iarna determina femeile sa fie mai putin atente la metodele contraceptive folosite, din cauza festivitatilor sau a alcoolului consumat.


51% dintre femei risca o sarcina neplanificata in perioada Sarbatorilor de Iarna

Contraceptia pare sa ajunga ultima pe lista de griji si preocupari a femeilor, in perioada sarbatorilor de iarna. Cu o multime de griji pe cap - cumparaturi, curatenie, festivitati, vizite, tinute, petreceri etc., acestea nu mai acorda la fel de multa importanta metodelor de protectie si ajung fie sa aiba nevoie de o masura urgenta de contraceptie, fie sa ramana gravide neplanificat.

Descoperirea a fost facuta in urma unui studiu realizat de catre o farmacie britanica, "LloydsPharmacy Online Doctor", care a initiat acest demers dupa ce a constatat o crestere semnificativa a vanzarilor la masuri contraceptive de urgenta, in perioada Craciunului.

Din cele 2000 de femei intervievate de reprezentanti ai farmaciei, s-a descoperit ca peste jumatate din ele erau predispuse la sarcini nedorite in aceasta perioada a anului, din motive diferite.

Una din sase femei uita sa isi ia anticonceptionalele, din cauza starii de ebrietate, una din sapte femei uita de masurile de protectie din cauza forfotei din aceasta perioada, iar una din sase nu reuseste sa ajunga la timp, la medic, pentru o noua reteta.

Acelasi studiu a relevat faptul ca 24% dintre femei omite sa ia pilula contraceptiva din cauza ca uita sa o bage in bagajul de vacanta, atunci cand isi viziteaza rudele. Astfel de situatii au pus 13% dintre femeile intevievate in situatia de a apela la pilula de a doua zi pentru a se feri de pericolul sarcinii nedorite. In lumina noilor descoperiri, se poate spune ca sarbatorile de iarna reprezinta una dintre cele mai fertile perioade din an.

Sursa foto: picstopin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului