Sarcina

#femei insarcinate #imunitate #copii #vaccin

STUDIU! Femeile insarcinate, vaccinate impotriva Covid-19, transmit imunitatea copiilor

 

Un studiu realizat in Israel arata ca femeile insarcinate, care s-au vaccinat impotriva coronavirusului, transmit imunitatea copiilor.

Studiul este unul preliminar, insa rezultatele sunt imbucuratoare. Au fost analizate 20 de femei carora li s-au administrat ambele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech in cel de-al treilea trimestru de sarcina. Dupa nastere au fost detectat anticorpi in cazul tuturor bebelusilor.

''Constatarile noastre subliniaza faptul ca vaccinarea femeilor gravide poate oferi protectie materna si neonatala impotriva infectiei cu SARS-CoV-2", se arata in studiul preliminar, potrivit ziare.com.

Autorii au facut mentiuni asupra dimensiunii reduse a studiului si au precizat ca sunt necesare cercetari suplimentare pentru a se evalua efectul vaccinarii in diferite stadii ale sarcinii, dar si siguranta si eficacitatea diferitelor vaccinuri disponibile in prezent.

Totodata, Dana Wolf, coautoarea studiului, a declarat ca acum trebuie urmarita perioada de timp in care anticorpii vor ramane prezenti in corpul copiilor.

Concluziile cercetatorilor de la Centrul Medical Universitar Hadassah din Ierusalim au fost anuntate luna aceasta pe medRxiv - un serviciu online pentru manuscrise de cercetare nepublicate in reviste de specialitate si care nu au fost evaluate deocamdata de alti cercetatori.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele