Sarcina

#coronavirus femei insarcinate # sarcina pandemie #femei insarcinate

Tara care recomanda femeilor sa nu mai ramana insarcinate pe perioada pandemiei

Aflata intr-o situatie dificila, Brazilia recomanda femeilor sa nu mai ramana insarcinate in perioada pandemiei de coronavirus. Oficialii Braziliei au anuntat ca tara lor se afla in cea mai grava situatie din istorie si ca noua mutatie a coronavirusului identificata ar putea afecta mai mult femeile insarcinate. 

Recomandarea vine intr-un moment in care numarul brazilienilor care mor din cauza virusului in fiecare zi este mai mare decât in ​​orice alta parte a lumii, scrie The Guardian.

„Daca este posibil, intârziati sarcina pâna la un moment mai bun”, a transmis vineri Raphael Parente, oficial din Ministerul Sanatatii.

SItuatia este critica in spitalele din Brazilia. Nu mai sunt locuri libere in spitale, iar stocurile de medicamente necesare pentru intubarea pacientilor grav bolnavi sunt extrem  de reduse. Brazilia a apelat la ajutor international pentru furnizarea de urgenta a materialelor sanitare necesare.

Varianta P1, descoperita pentru prima data in orasul Manaus a devenit rapid dominanta in Brazilia si se crede ca este cauza principala a unui val masiv de infectii care a adus la peste 350.000 numarul de morti din tara, cel mai ridicat de dupa cel din SUA.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele