Sarcina

#tratament greturi #greturi sarcina #insarcinata #sarcina #gravida

Tratamente naturale pentru greturile din timpul sarcinii

Greturile din timpul sarcinii nu trebuie sa ingrijoreze nici o femeie. Sunt absolut normale, doar ca sunt destul de neplacute. Acesta este si motivul pentru care femeile gravide cauta metode de a scapa de starile de rau.

 

Schimbarile hormonale din timpul sarcinii sunt menite sa provoace aceste stari de rau care le sperie pe femeile gravide. In plus, stresul, anxietatea, grijile si sensibilitatea crescuta la mirosuri se fac vinovate de aceste senzatii neplacute. Din fericire, exista unele tratamente naturale menite sa previna sau sa combata aceste greturi, fara sa puna in pericol fatul.

Mananca chiar daca nu ti-e foame

Fa tot posibilul sa nu ramai niciodata cu stomacul gol. E bine sa ai mereu la indemana niste biscuiti sarati, fructe uscate, paine prajita si chiar ciocolata pentru o gustare rapida. In felul acesta vei preintampina scaderea glicemiei.

Mananca putin si des

Nu te aseza la masa atunci cand nu mai poti de foame, fiindca te vei ridica super satula si fara niciun chef de nimic. Te vei simti balonata si iti va fi greata. Cel mai bine este sa mananci putin si des. Iar la micul dejun e indicat sa mananci proteine pentru a preveni greturile matinale.

Alege alimente usoare

Uita de prajeli si alimentele procesate ori cele grase. In cele noua luni de sarcina e bine sa consumi alimente cat mai simple, gatite in casa. Opteaza pentru supe, legume crude sau fierte, salate, paine prajita, peste la gratar. Evita fast-foodul, care e greu de digerat pentru organism. Alimentele bogate in toxine si aditivi iti pot creste senzatia de greata.

Bea multa apa

E deosebit de important sa te hidratezi pe perioada sarcinii. Bea cel putin 2,5 litri de apa zilnic, sucuri naturale de fructe, ceaiuri din plante. Evita bauturile care contin cofeina si indulcitori.

Ia vitamina B6!

25 mg de vitamina B6 pe zi reuseste sa controleze partea din creier care produce senzatia de greata. Intrucat multe femei sufera de deficit de vitamina B la debutul sarcinii, nu strica sa iei niste suplimente.

Odihneste-te

Starea de rau poate aparea si pe fond de oboseala. Organismul unei femei insarcinate este mult mai solicitat decat in mod obisnuit, iar de aici si greturile. Fa pauze cat mai des si odihneste-te.

Fa exercitii de respiratie

Fa exercitii de respiratie sau de relaxare, practica yoga. Toate acestea au drept scop reducerea nivelului de stres care, de altfel, contribuie si la senzatia de greata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare