Sarcina

#recomandari medici #medici #vaccinare #gravida

Vaccinarea gravidei protejeaza bebelusul. Dr Radu Vladareanu: “Nu amanati vaccinarea pana dupa nastere! Ar putea fi prea tarziu. Nu va riscati viata si viata copilului”

Gravidele sunt indemnate de medici sa se imunizeze, deoarece vaccinul le protejeaza atat pe ele cat si pe copii de o forma grava a bolii si chiar de deces. 

Presedintele Societatii de Obstretica si Ginecologie din Romania, Radu Vladareanu, le recomanda gravidelor sa nu astepte pana dupa nastere pentru a se vaccina impotriva Covid-19, deoarece poate fi prea tarziu.

Medicul a lansat un apel catre gravide prin care le indeamna sa se vaccineze impotriva infectiei Covid-19 si le sfatuieste pe acestea sa nu amane vaccinarea pana dupa nastere deoarece “ar putea fi prea tarziu”.

“APEL CATRE GRAVIDE

Nu amanati vacinarea pana dupa nastere! Ar putea fi prea tarziu.

Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania face un nou apel catre toate gravidele de a se vaccina cat mai repede impotriva Sars-Cov-2.

Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul.

Toate datele acumulate in ultimele 19 luni confirma fara dubiu ca:

1. Boala Covid-19 la gravide creste riscul de nastere prematura, dezlipire de placenta, moartea fatului in uter, spitalizare in ATI si deces al mamei.

2. Vaccinarea scade riscul de infectie cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori

3. Vaccinarea scade riscul boala Covid-19 severa si de a ajunge la spital e 10 ori

4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori

5. Vaccinarea gravidei protejeaza nou-nascutul. Anticorpii dezvoltati de mama dupa vaccinare ajung si la fat atat prin placenta, inainte de nastere, cat si prin laptele matern, dupa nastere.

6. Vaccinul este sigur pentru gravida si fat.

7. Vaccinarea nu afecteaza in nici un fel fertilitatea feminina sau masculina, nici prezenta si nici viitoare. Boala COVID, in schimb, poate afecta grav fertilitatea.

Nu amanati vaccinarea pana dupa nastere! Ar putea fi prea tarziu. Nu va riscati viata si viata copilului pe care il asteptati. Cu un singur gest simplu, sigur si la indemana, puteti sa va protejati, impreuna cu bebelusul.”, recomanda medicul Radu Vladareanu, se arata intr-un mesaj preluat de platforma Ro Vaccinare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele