Supermame

#mame antreprenor #afaceri mame #marasquin decor #supermame #wham

SuperMame: Andreea si universul fascinant al jucariilor si bijuteriilor unicat

 

Super-mama de astazi este Andreea Bâscă (28 ani), care este mama unui baietel de 3 ani pe nume Andrei, foarte nazdravan si energic, dar in acelasi timp curios  si indemanatic. Cu siguranta o mosteneste pe mamica lui, care este absolventa a Facultatii de Arhitectura de Interior, sectia Mobilier si Decoratiuni.

Dupa ce a profesat ca designer de interior si proiectant mobilier, s-a reorientat spre o afacere pe cont propriu. Asa ca din mainile sale dibace au iesit pe rand masti venetiene ce par desprinse din tarabele mestesugarilor din Piata San Marco, bijuterii din materiale textile, dar si jucarii pentru copii, de-a dreptul uimitoare.

Accesandu-i pagina de Facebook Marasquin Decor va veti putea delecta cu superbele ei creatii, despre care putem spune ca sunt unicat, avand in vedere ca sunt finisate manual, cu multa migala, dar mai ales cu atentie pentru detalii. Iar preturile nu sunt nici pe departe prohibitive, pornind de la 70 de lei mastile venetiene, 120 de lei cartile senzoriale pentru copii sau de la 40 de lei jucariile. Care este reteta succesului ei? Ne dezvaluie chiar Andreea, intr-un interviu plin de sfaturi bune: 

Acasa.ro: Cum ti-a venit ideea acestui business?

Andreea: Acest business este un proiect pe care l-am inceput in timpul facultatii, l-am continuat in paralel cu job-ul, l-am intrerupt cam 3 ani cat a fost Andrei bebelus si l-am reluat acum un an pentru ca nu mai puteam sa stau departe de pasiunea mea. Practic am continuat ce incepusem, dar la alt nivel. Imi place sa realizez obiecte de decor, bijuterii si jucarii si iau totul mai mult ca pe o provocare. Inca nu e bine pus la punct pentru ca dupa acea pauza a trebuit sa iau totul de la inceput si sa ma „relansez”.

Cat a durat implementarea ideii si care consideri ca au fost cele mai mari piedici?

Din punctul meu de vedere, mai dificila mi se pare partea legala, ceea ce tine de fiscalitate, contabilitate, etc...  Ideea exista deja de mult, trebuia doar finantata si sustinuta putin. Dar daca stau sa ma gandesc, ca sa ajung la stadiul la care sunt acum, in total au trecut cam 6 ani, in care am adunat materiale care sa ma inspire, am exersat diverse tehnici, am reusit sa realizez tehnici proprii si a trebuit sa vin de fiecare data cu idei noi pentru obiectele pe care le „proiectam”, pentru a fi mereu originala.

Prin ce se diferentiaza ce faci tu de restul pietii de profil?

Cred ca fiecare are un stil propriu si asta face diferite intre ele  afacerile ce aparent sunt identice in linii mari. Eu am pornit de la ideea de a incerca sa evit materialul plastic si kitsch-ul. Aplic pentru orice obiect, reguli din design si folosesc materiale de buna calitate.  In plus, imi pace sa fiu atenta la detalii. Desi acum utilizez si masina de cusut, piesele de detaliu le realizez tot manual. Ma folosesc destul de mult de broderia manuala si de materiale precum lemnul, metalul, sticla, ceramica si materiale textile cu diferite texturi pe care le combin intre ele si in felul acesta obiectele realizate de mine sunt mai deosebite ca si aspect. Imi place sa folosesc combinatii de culori care sa scoata in evidenta o stare de spirit, sa te faca sa visezi cu ochii deschisi pentru o clipa.  

Te mai vezi facand o munca de birou? Care sunt bucuriile vietii de antreprenor? 

Nu ma mai vad facand munca de birou si avand un program de 8-9 ore pe zi, dupa care sa vin acasa si sa ma ocup de familie. Ca si antreprenor cred ca faptul ca iti poti face programul cum vrei e cel mai mare castig. In felul asta reusesti intr-un final sa te ocupi si de familie si de comenzi. Ii ai aproape pe toti din familie si nu exista acel stres care apare cand esti inchis intr-un birou si esti presat de sef.

Cum impaci nevoile copilului cu cele ale afacerii? Practic jobul de mama cu cel de antreprenor? 

Andrei merge la gradinita si asta ne-a ajutat pe amandoi. Pe el - pentru ca a progresat foarte mult si socializeaza intr-un cadru sigur. iar pe mine pentru ca reusesc sa ma ocup de proiectul meu si de ceea ce e de rezolvat in casa. In ultimul timp am reusit sa ma ocup de comenzi chiar si cu el acasa. E ceva mai solicitant dar apoi devine amuzant cand il vad ca se implica si el. 

Cum vezi viitorul?

In viitor vreau sa realizez un magazin on-line dedicat celor care vor obiecte unice si care sa exprime personalitatea fiecarui cumparator in parte, de la mic la mare. In plus imi voi relua pasiunea pentru design interior si vreau sa adaug business-ului meu proiectarea 3D pentru interioare si mobilier. In viata de familie, cel mai important este Andrei, pe care vreau sa il ajut si sa il sustin in tot ceea ce va dori sa faca.

Ce le recomanzi mamelor care doresc sa inceapa o afacere?

In primul rand cred ca trebuie sa ai o afacere  care sa ti se potriveasca. Le-as recomanda sa caute ce anume le place sa faca, indiferent ca le place partea artistica sau sunt mamici mai "realiste si practica avocatura, contabilitate etc.  In felul acesta, nu se vor simti presate si vor face totul cu placere. Si le-as recomanda sa aiba curaj si sa creada in ceea ce vor sa realizeze. In timp lucrurile se aseaza si va veni si profit, in functie de profilul afacerii.

Andreea este membra a comunitatii Work at Home Moms, o asociatie care sprijina indeosebi mamele singure sau aflate in dificultate.

Galerie foto cu produsele realizate de Andreea: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele