Supermame

# wahm # business mame # accesorii piele #bijuterii piele # mama antreprenor

Super-mame: Adelina si bijuteriile ei fabuloase din piele

Adelina Ioana Rata are 29 de ani si, de 9 luni, este mamica unei fetite, Adalia, al carui nume recunoaste ca l-a inventat. Imaginatia, creativitatea Adelinei respira prin toti porii tinerei care este de profesie inginer, dar care de ceva timp creeaza bijuterii spectaculoase din piele. Acestora li se alatura accesorii cu perle si pietre pretioase, lucrate cu atentie si migala. Talentul Adelinei este indiscutabil, creatiile ei minunate putand concura oricand cu bijuteriile de designer. 

Adelina recunoaste ca inca nu se poate numi cu adevarat mama-antreprenor deoarece businessul ei este inca la nivel de hobby ceva mai elaborat. Lucreaza atunci cand fetita ii permite acest lucru, si, pentru ca nu vrea sa faca rabat de la calitate sau de la creativitate prefera sa refuze comenzi. Fiecare accesoriu care ii iese din maini poarta amprenta perfectiunii. Te invit sa o cunosti pe Adelina, care a impartasit din provocarile transformarii unei pasiuni in business: 

Cum ai inceput acest proiect inedit de bijuterii din piele?
Cochetez de mult cu handmade-ul pe parte de bijuterii, insa pielea mi-a facut cu ochiul cand am pus mana pe o fusta de piele a mamei mele. Atunci am creeat primele bijuterii, mi-a placut extrem de mult cum se lucreaza cu ea si am continuat.

Cat a durat de la idee la prima comanda?
Am facut primele coliere pentru mine, le-am purtat la birou unde au fost apreciate, asa au venit si primele vanzari/comenzi.

Care a fost cea mai mare temere a ta ca mama antreprenor?
Inca nu este un business, este un hobby, dar pe care intentionez sa-l transform in job/afacere caci este singura munca care imi aduce satisfactie, este ceea ce imi place. Temeri exista, caci una e sa faci ceva in timpul tau liber, sa faci in ritmul tau si fara presiunea pe partea materiala, si cred ca alta este sa transformi hobbyul in job; unde "time is money" si unde trebuie sa existe o continuitate si o frecventa a comenzilor astfel incat sa iti asigure traiul.

Cum vezi viitorul pt businessul tau? 
In primul rand caut sa ma perfectionez eu pentru a creea modele cat mai unice si frumoase. Am facut un curs de designer, insa as vrea sa mai fac ceva practic, pentru a putea combina accesoriile cu hainele. Voi avea un atelier unde se vor crea atat accesorii, cat si haine. 

De unde iti gasesti inspiratia?
Inspiratia vine cand am materialele in fata, ma inspira clientii prin cerintele lor, dar ma inspir si din tendinte.

Care a fost cea mai mare provocare? Cea mai mare provocare?
Buchetul meu de mireasa pentru cununia civila. Am lucrat la el extrem de mult, toate florile au fost de piele, si a fost in culorile vedeta ale anului 2015: marsala si verde menta. Au mai urmat apoi alte 3 buchete pentru cliente speciale si astept urmatoarele provocari.

Ce sfat ai pentru mamele care vor sa inceapa un business?
Cum nici eu nu am un business, nu am inca sfaturi in sertar, cred insa cu tarie ca daca activitatea de orice fel se face cu placere atunci rezultatele vor aparea. Ma incurajeaza exemplele din comunitatea Work At Home Moms si stiu ca voi reusi ei eu.

Creatiile Adelinei pot fi admirate si comandate pe pagina de Facebook HAIArt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului