Supermame

# wool&colours #adriana oprea # jucarii din lana impaslita #lana impaslita

Super-mame: Adriana si povestile de vis cu jucarii din lana impaslita

Adriana creeaza jucarii. Nimic spectaculos pana acum. Insa jucariile pe care le face tanara mama in varsta de 35 de ani sunt unele cu adevarat speciale. Din lana impaslita, acestea prind parca viata odata ce ies din cele doua maini dibace. Businessul creativ a reprezentat pentru Adriana o schimbare radicala fata de jobul ei de zi cu zi, din domeniul HR. Si i-a prins tare bine! Mai multe poveseste chiar Adriana Oprea:

Exista insa si o legatura stransa intre viata de familie si acest hobby: fiica mea cea mare, care ma sustine in tot ceea ce fac. Ea este probabil cel mai mare critic al meu.

Adriana Oprea

De ce te-ai apucat de acest tip de decoratiuni handmade?
Am inceput sa lucrez cu lana naturala din dorinta de a oferi fiicelor mele diverse obiecte pentru joaca, obiecte care sa inspire, sa dezvolte imaginatia, obiecte unice, create cu suflet. Initial a fost o pura curiozitate, am aflat despre acest mestesug al impaslirii cu acul, pe site-urile din strainatate si m-a captivat imediat, mi-am dorit foarte mult sa incerc si eu. Astfel, am inceput prin a achizitiona lana si ace (prima comanda am lansat-o pe Amazon, ulterior am descoperit si furnizori interni), apoi am dat frau liber imaginatiei si creativitatii si curand nu m-am mai putut opri.

Ce povesti spun produsele tale? Cui se adreseaza?
Produsele mele se adreseaza in primul rand copiilor, pentru ca povestea fiecarui produs se naste dintr-o idee, o imagine sau un cuvant care apartin fiicelor mele. Ele sunt cea mai mare inspiratie a mea, iar prin produsele mele spun povestile lor: povesti colorate, simple, calde, pline de imaginatie si zambete de copil. De exemplu, am avut o cerere pentru un baietel: o casuta din lana ce trebuia sa gazduiasca vreo 20 piticuti. Nu am primit nicio indicatie suplimentara din partea cumparatorului privind culori, model, detalii, etc. Prin urmare, am dezvoltat o poveste impreuna cu fiica mea cea mare pe marginea careia am creat casa respectiva. Rezultatul pentru noi doua a fost spectaculos, un obiect real, dar de poveste, creat de noi. Ne-am despartit foarte greu de acea casa, dar impacate cu gandul ca putem oricand sa construim o noua poveste, insotita de obiecte unice, realizate cu suflet. Mai multe povesti impaslite gasiti pe pagina de Facebook Wool&colours.

Cat de mult iti ia sa realizezi un produs din lana impaslita?
Depinde de complexitatea produsului si dimensiuni. De exemplu: prin tehnica impaslirii cu acul realizez un ingeras simplu in aproximativ o ora; animalute mai complicate gen iepuras, oaie, cal dureaza cel putin doua ore; daca vorbim de tablouri care necesita si impaslire cu apa&sapun, deja ma intind pe zile; la fel si in cazul traistutelor sau papuceilor, ambele necesitand impaslire cu apa&sapun. In ceea ce priveste impaslirea cu acul, am gasit o modalitate de a lucra mai rapid, pastrand in acelasi timp calitatea produsului final: lucrez cu un stilou special in care pot introduce pana la 3 ace cu care impaslesc lana concomitent, astfel timpul meu de lucru devine mult mai scurt, lucru care se reflecta si in pretul lucrarilor!

Care a fost primul produs vandut, cui si la ce pret? 
Primele produse cu care m-am prezentat spre vanzare au fost in cadrul unui bazar Waldorf, de Craciun, anul trecut. Am ales sa lucrez pentru acel bazar decoratiuni: ingerasi albi si cateva zanute colorate. Pretul a fost de 30ron/item si s-au vandut ca painea calda. In urma bazarului, am primit suplimentar 3 cereri de ingerasi, pe combinatii de diferite culori. Atat de mare a fost impactul asupra mea, incat de sarbatori am lucrat ingerasi pentru toti prietenii si toti membrii familiei. 

Ce s-a schimbat de atunci?
S-a schimbat totul. Lucrarile mele au devenit dintr-o data apreciate de un public larg, un public cunoscator in domeniu: majoritatea participantilor la astfel de bazaruri Waldorf sunt parintii copiilor din gradinite si scoli Waldorf, precum si educatori si invatatori in aceste institutii. In acel moment am primit practic confirmarea ca pot bucura mult mai multe persoane cu produsele create de mine. Si mai tarziu am inteles ca pot chiar sa transmit mai departe acest mestesug special prin intermediul unor sesiuni de lucru, ateliere de impaslit lana cu acul.

Cum impaci viata de antreprenor cu cea de familie?
Pentru familia mea, timpul petrecut impreuna este foarte important. Atat de important, incat din acest punct de vedere am devenit o familie usor atipica in societatea de astazi. Viata cu doi copii nu este deloc usoara, dar este plina de provocari, de lectii pentru toate varstele, este un joc real in care nu te plictisesti niciodata si din care inveti permanent. Pe de alta parte, am descoperit acest hobby care este foarte solicitant pentru mine, atat ca timp de lucru, cat si ca timp pentru documentare si participare la diverse actiuni de promovare, targuri si ateliere. Prin urmare, partea de lucru efectiv o desfasor pe timpul noptii, pentru a nu interfera cu activitatile din cadrul familiei pe timp de zi. Reusesc sa mai rup putin timp si la somnul de pranz pentru partea soft, cea care tine de lucrul cu calculatorul. Exista insa si o legatura stransa intre viata de familie si acest hobby minunat, fiica mea cea mare, care ma sustine in tot ceea ce fac. Ea este probabil cel mai mare critic al meu si al lucrarilor mele, datorita ei am reusit sa am o viziune clara asupra multor lucrari si tot ea este cea care participa impreuna cu mine in cadrul atelierelor de impaslire, atat in calitate de cursant, cat si de asistent personal. Am convingerea ca provocari vor exista permanent, dar in acelasi timp am incredere ca suntem o familie suficient de matura incat sa reusim impreuna sa aducem un echilibru in viata noastra, prin suport reciproc, respect si multa dragoste.

Care este cea mai mare provocare a businessului ca mama si femeie antreprenor?
Ca mama, cea mai mare provocare este aceea de a pastra calitatea timpului petrecut cu fiicele mele. Uneori intervine oboseala fizica, alteori imi concentrez gandurile pe un eveniment care se apropie. Insa pentru ele trebuie sa fiu mereu proaspata si prezenta. Si asta, pentru mine, reprezinta cea mai mare provocare. Ca femeie care incearca sa dezvolte un hobby la rang de afacere, cea mai mare provocare pentru mine este identificarea unui public tinta suficinet de larg ca sa poata sustine aceasta afacere. Drumul este lung, insa inceputul este promitator. Alaturi de mamicile de la WAHM (Work At Home Moms, n.r.) am gasit un aliat puternic, experimentat, plin de sfaturi si oricand pregatit sa sustina un proiect frumos si o mamica dedicata.

Ce le sfatuiesti pe cele care vor sa inceapa o afacere?
Pot sa le impartasesc experienta si crezul meu. Inainte de a incepe o afacere, este extrem de important sa definesc ce inseamna afacerea pentru mine. Deoarece pentru mine exista un singur gen de afacere, aceea care are la baza un hobby, unul puternic, dependent in cazul meu. Pentru mine, afacerea trebuie sa fie unica, sa ma hraneasca sufleteste inainte de a aduce beneficii financiare. Si cel mai important, afacerea trebuie sa imi permita sa petrec acel timp de calitate impreuna cu familia. Daca nu indeplineste aceste conditii, eu nu cred in succesul unei afaceri.

Adriana, impreuna cu cele doua fiice - Sofia (6 ani) si Anastasia (2 ani) asteapta comenzile, comentariile, aprecierile sau criticile voastre si pe pagina de Facebook Wool&colours. Preturile decoratiunilor create de adriana pornesc de la 30 de lei, cum sunt ingerasii, pana la 130 de lei diverse traistute realizate prin aceeasi tehnica.

Foto: Arhiva personala Adriana Oprea

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele